Mersin - Tarım Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Mersin - Tarım Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açtı

Mersin - Tarım Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açtı

Tarım Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı Mersin'de bu yıl 11'incisi düzenlenen Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

28.01.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı

Mersin'de bu yıl 11'incisi düzenlenen Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablockı, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldığı fuar, CNR Expo Fuar Merkezi'nde açıldı.

Açılışta ilk olarak söz alan CNR Holding Pozitif Fuarcılık Genel Müdürü Ercüment Yıldızerler, limanı, serbest bölgesi ile ticaret merkezi olan Mersin'in tarım üretimini her yıl artırarak, büyümesini sürdürdüğünü söyledi. Yıldızerler, barındırdığı çeşitlilik nedeni ile Mersin'in ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, lojistik avantajlarla de kentin öne çıktığını dile getrdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çiftepala, Mersin'in üretemi nedeni ile tarımsal ürünlerle özdeleştiğini ifade ederek, 500 milyon tonluk tarımsal üretimle kentin Türkiye tarımının omurgasını oluşturduğunu vurguladı. Çiftepala, kentin tarımı ile Türkiye ekonomisine yıllık 6 milyar TL katma değer sağladığını belirtti.

Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablockı, ülkesi ve Türkiye arasında 600 yıldır süren gelen bir ilişki bulunduğuna dikkat çekerek, "Yaşadığınız bu bölge Polonya için önemlidir. Bu önemin farkında olarak ilişkilerimiz daha da artırmak istiyoruz. Son iki yılda yaptığımız başarılı çalışma ile ticari ilişkilerimizi 1 milyar dolar kadar artırdık. Bu sadece tek yönlü değil, Türkiye'nin Polonya'dan ithalatı da ihracatı da önemli ölçüde arttı. Polonya jeopolitik konumuyla tüm kapılarını Türkiye'ye açmış durumdadır. Mersin'de yetişen meyve sebzelerin Polonya'ya her zaman ihracatını büyük önemle bekliyoruz" dedi

MTSO Başkanı Aşut'ta dünya ekonomisinin ciddi anlamda büyük bir değişim yaşadığını kaydederek, "Tüm dünyada girişimci profili değişirken, bu sektörlerin girişimcisinin niteliğinin değişmemesi söz konusu olamaz. İşte kamunun teşvik ve destekleri belki bu yeni tarım girişimcisini ortaya çıkartmak anlamında kullanılırsa çok daha verimli bir iş yapılmış oluruz diye düşünüyoruz. Üçüncü payanda ise yerel yönetimlerdir. Ne yazık ki yerel yönetimler ekonomiye entegre olabilmiş değiller. En azından Mersin özelinde; Değişen büyükşehir yasasıyla, Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanının kırsalı da kapsaması ve Büyükşehir yönetiminin ekonomik konulara olan duyarlılığı bu anlamda bize yeniden umut vermiştir. İşte bu kamu, üretici ve yerel yönetimler saç ayağı uyumlu işlerse; tam anlamıyla ortak bir vizyonla hareket ederse, işte o zaman gerçek bir ekonomiden bahsedebiliriz. Geleceğe olan bu umudumla; Ülkemin üreticisine olan güvenimle, büyüyen Türkiye'nin ve Mersin'in potansiyellerine olan inancımla; Mersin'in Türkiye'nin; tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında daha iddialı bir merkezi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal ise konuşmasında Mersin'in tarımsal potansiyelini anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın gelişmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Sanal, ardından bu alanda yaptıkları çalışmaları dile getirdi.

Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise, fuarların asıl amacının üretici ve tüketiciyi bir araya getirmek olduğunu söyledi. Yurtdışına gitmekte zorlanan üreticilerin fuarlar aracılığıyla gelişmeleri, teknolojiyi takip etme fırsatı yakalayabildiğini kaydeden Göçer, bu fuarın Mersin için bir şans olduğunu ve gelişerek devam ettirilmesini diledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Açılışın ardından ise Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ve beraberindekiler stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında firma temsilcilerinden bilgi aldı.

31 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarda 90 katılımcı firmanın 150 markası sektör temsilcileriyle buluşuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mersin - Tarım Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement