Mersin Türk Müziği Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Mersin Türk Müziği Festivali Başladı

Mersin Türk Müziği Festivali Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.düzenlenen Mersin Türk Müziği Festivali başladı.

03.04.2013 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7. düzenlenen Mersin Türk Müziği Festivali başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan festivale, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile sanatseverler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, artık bu festivalin örf ve anele şekline geldiğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanata evet diyen bir belediye olduğunu ifade eden Özcan, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak iddia ediyorum ki Türkiye'de kültür ve sanata en çok değer ve önem veren belediyelerin başında geliyoruz. Hızla gelişen kentimizi bir kültür ve sanat şehri yapma çalışmalarımız sürüyor. Kültür ve sanata evet anlayışıyla her yıl geleneksel hale getirdiğimiz çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Festivallerin Mersin'in vizyonunu çok önemli yerlere getireceğine ve gelecek kuşaklara önemli bir kültür mirası olarak kalacağına inandığını belirten Özcan, "Büyükşehir Belediyesi olarak görevde olduğumuz 1999 yılından bu yana kültür ve sanata evet diyerek Şehir Tiyatrosu, halk dansları, kent orkestrası ve Belediye konservuatarının güzel ürünlerini görmenin haklı gururuyla, biz biliyoruz ki Mersin kültürlerin buluştuğu bir dünya kentidir. Biz biliyoruz ki Mersin bir kültür ve sanat şehridir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi. Ardından da TRT sanatçısı Umut Akyürek, sevenleriyle buluştu. Yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kalan Akyürek, birbirinden güzel eserlerini Mersinlilere söyledi.

Bugün başlayan festival 11 Nisan akşamı ünlü sanatçı Sibel Can konseri ile son bulacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Türk Müziği Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement