Mersinli Avukatlar Yeni Başkanlarını Seçmek İçin Sandık Başına Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Mersinli Avukatlar Yeni Başkanlarını Seçmek İçin Sandık Başına Gidiyor

Mersinli Avukatlar Yeni Başkanlarını Seçmek İçin Sandık Başına Gidiyor

Mersin Barosu’nun 2014-2016 dönemi Genel Kurulu başladı.

18.10.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Barosu'nun 2014-2016 dönemi Genel Kurulu başladı. Mersin Barosu'nun yeni dönemine 5 aday talip olurken, seçimler yarın yapılacak.

Mersin Barosu'nun genel kurulu Baro Hizmet Birimi Gökdelen 16. katta gerçekleştiriliyor. Sabah saatlerinde başlayan genel kurulda, mevcut Başkanı Alpay Antmen yeni dönem için yeniden aday olurken, mevcut yönetimden Ali Er ve Kerem Muradi ile bağımsız adaylar Taşkın Uslu ve Orçun Ali Aykut da başkanlık için yarışacak. İki gün sürecek genel kurulda, Mersin Barosu'na kayıtlı bin 548 avukat, yeni yönetimi seçmek üzere yarın sandık başına gidecek.

Divan Başkanlığı'na, üç aday Antmen, Muradi ve Er'in ortak önerisiyle Halit Akın'ın seçildiği genel kurulda, Divan üyelerine cüppelerini Başkan Antmen giydirdi. Divan Başkanı Akın, yaptığı kısa konuşmada, Mersin Barosu'nun daima ilklere imza atan bir baro olduğunu söyledi. Türkiye Barolar Birliği'nin kuruluşunda imzası olan Mersin Barosu'nun, Türkiye'de ilk baro lokalini açtığını, ilk boykotu gerçekleştirdiğini aktaran Akın, baro pulunu da Mersin Barosu'nun çıkardığını kaydederek, "Mersin Barosu'nun bir üyesi olmak ayrıcalıktır, şereftir" dedi.

"MERSİN BAROSU ÖNDER VE ÖNCÜ BİR BARO HALİNE GELDİ"

Daha sonra genel kurulun açış konuşmasını yapan Başkan Antmen, yönetim olarak göreve başladıkları 7 Kasım 2012 tarihinden bu yana büyük bir özveri ile meslektaşlarının güvenine layık olmak için yoğun bir biçimde çalıştıklarını söyledi. Tüm adaylara başarılar dileyen ve genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden Antmen, "Geçtiğimiz iki yıllık çalışma dönemde Mersin Barosu, evrensel hukuk normları ve değerleri doğrultusunda çalışmış, önceliği mesleğimiz, baromuz ve meslektaşlarımız olmuş, kentimize, halkımıza ve topluma da hizmet etmiştir. Mersin Barosu, olması gerektiği gibi haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında dimdik durmuş ve gereken tepkiyi korkmadan cesur bir biçimde, gerektiği kadar göstermiştir. Mersin Barosu, üyeleri ile olduğu gibi halkla da bütünleşmiş ve gerek şehrimiz için gerekse de ülkemiz için önder ve öncü bir baro haline gelmiştir" diye konuştu.

Yönetimin seçildiği ilk günden bugüne kadar en önemli önceliğinin avukatlık mesleği ve avukat hak ihlalleri olduğunu dile getiren Antmen, "Bu konuda asla taviz verilmemiş, gerektiği her yerde, gerektiği her ölçüde ve gerektiği biçimde karşılık verilerek avukat asla yalnız bırakılmamıştır. Bizim dönemimizde meslektaşlarımız karakolda, emniyette, savcılıkta, mahkemelerde, kısacası her yerde kendilerini güvende hissetmiştir. Ben ve Mersin Barosu'na emek veren tüm meslektaşlarımız Genel Kurulumuzun bize tevdi ettiği bu görevi bir tür kutsal emanet gibi görerek, hiç bir meslektaşımızı ayrıştırmadan, tüm meslektaşlarımıza aynı yakınlıkta olarak yoğun özveri ile gücümüzün ve bilgimizin yettiği oranda en iyi şekilde yapmaya çalıştık ve Mersin Barosu camiasına hizmet etmekten büyük onur duyduk" ifadelerini kullandı.

"MERSİN BAROSU BİR HUKUK KALESİ HALİNE GELDİ"

İki yıllık hizmet sürelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında genel kurul üyelerine bilgi veren Antmen, Mersin Barosu'nun bu dönemde, hiç bir zaman olmadığı gibi daima avukatın, hakkın, hukukun, adaletin, mağdurun ve ezilenin yanında durduğunu vurguladı. Antmen, "Yönetim Kurulumuz, baro kurul ve organlarımız ile komisyon ve merkezlerimizde emek veren değerli meslektaşlarımızın sayesinde önce avukat haklarına, sonra insan haklarına, kadın haklarına, çocuk haklarına, hayvan haklarına, kentimize, çevreye, ülke sorunlarına duyarlı olduk. Bu başarı ne salt benim ne salt yönetim kurulumuzun ne de salt seçilmiş diğer baro organlarınındır. Bu başarı Mersin Barosu'na emek veren tüm meslektaşlarımızındır. Artık bugün Mersin Barosu salt bir meslek örgütü olma vasfında değildir. Mersin Barosu, Avukatlık Kanunu'nun 76. ve 95.maddelerinin kendisine verdiği ve yüklediği hukukun üstünlüğü ile insan haklarını savunmak ve korumak görevini eksiksiz ifa etmeye çalışan ve her türlü haksızlığın karşısında olan bir hukuk kalesi haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Genel kurulda daha sonra faaliyet ve denetleme raporları, avukatların oylarına sunularak aklandı. Mersin Barosu'nun yeni dönemine talip olan Antmen, Muradi, Er, uslu ve Aykut, yarın aynı yerde yapılacak seçimde, bin 548 avukatın onayını almak için yarışacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersinli Avukatlar Yeni Başkanlarını Seçmek İçin Sandık Başına Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement