Mersinli muhtar mahalle sakinlerini videoyla uyardı - Son Dakika
Sağlık

Mersinli muhtar mahalle sakinlerini videoyla uyardı

Mersinli muhtar mahalle sakinlerini videoyla uyardı -Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, mahallede Covid-19 vaka sayılarının artması üzerine 30 saniyelik bir video çekerek, "Bir başkasının katili olmamak için lütfen maskeni tak" mesajıyla vatandaşları...

14.10.2020 10:10  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersinli muhtar mahalle sakinlerini videoyla uyardı

-Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, mahallede Covid-19 vaka sayılarının artması üzerine 30 saniyelik bir video çekerek, "Bir başkasının katili olmamak için lütfen maskeni tak" mesajıyla vatandaşları uyardı

-Vido ile de yetinmeyen Muhtar Dindar, yine uyarıcı mesajların yer aldığı 3 bin adet sticker, afiş ve pankart bastırdı

MERSİN - Mersin'de bir mahalle muhtarı, son dönemde mahallesinde vaka sayılarındaki artış üzerine harekete geçerek, korona virüsle mücadele için yoğun bir çabaya girişti. Özellikle maske takma konusunda uyarıcı mesajlar içeren 3 bin adet sticker ve bin adet afiş bastıran muhtar, 30 saniyelik bir de video çekerek, mahalle sakinlerine "Bir başkasının katili olmamak için lütfen maskeni tak" diye uyardı.

Bugüne kadar gerek salgın sürecinde gerekse öncesinde gerçekleştirdiği birçok farklı sosyal projeyle dikkatleri üzerine çeken Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, yeni bir projeye daha imza attı. Son dönemde vaka sayılarındaki artış üzerine yola çıkan Muhtar Dindar, korona virüs (Covid-19) salgınından korunmanın en önemli koşulu olan maske takmaya dikkat çekmek amacıyla 30 saniyelik bir video çekti.

"Bir başkasının katili olmamak için lütfen maskeni tak"

Korona virüs tehlikesinin henüz sona ermediğini, vatandaşların hijyen kurallarına uymaya devam etmeleri gerektiğini anlatmak için çektiği videoda, yüzünün yarısı maskeli, diğer yarısı oksijen maskeli şekilde mahalle sakinlerine seslenen Muhtar Dindar, "Basit bir maske hayatını ve hayatları kurtarabilir. Çok geç kalmış sayılmazsın. Kendin için, sevdiklerin için, hiç kimsen yoksa bile bir başkasının katili olmamak için lütfen maskeni tak. Bunlardan birini seç. Seçim senin. Unutma; salgınla mücadelenin yolu maske ve mesafeden geçer" mesajını verdi.

Üç bin adet sticker ve afiş bastırdı

Nusratiye Mahallesi sakinlerinden oluşan bin 800 kişilik sosyal medya hesabında videoyu paylaşan Dindar, bununla da yetinmeyerek, yine uyarıcı mesajların yer aldığı 3 bin adet sticker, afiş ve pankart bastırdı. Branda üzerine "Sizin hayatınız bizim için değerlidir. Lütfen maskenizi takınız. Tercih sizin" yazılı 6 adet pankart yaptıran Dindar, bu pankartları da semt pazarı, okulların önleri ve işlek sokaklara asacak. 'Maskesiz girilmez' ve 'Lütfen mesafeni koru' yazılı stickerlerden ise 2 bin adet, 'Tercih senin. Seçimini yap. Lütfen maskeni tak' yazılı afişlerden de bin adet bastıran Muhtar Dindar, bunları da apartman içlerine, dükkanlara, sokaklarda yerlere yapıştıracak.

"Maske takmazsak nelerle karşılaşabileceğimizin toplum henüz farkında değil"

Gerçekleştirdiği projeyi İHA muhabirine anlatan Muhtar Mehmet Dindar, Türkiye'de salgınla çok ciddi mücadeleler verildiğini, bu mücadeleye bir nebze de olsa destek olabilmek adına muhtar olarak bir duyarlılık göstermek istediğini söyledi. Nusratiye Mahallesinde salgın nedeniyle son zamanlarda vaka sayısının çok fazla arttığını belirten Dindar, "Bizler de görevliyiz bu süreçte. Vaka sayılarını azaltabilmek, topluma sorumluluk verebilmek adına farkındalık oluşturacak bir proje yapalım istedik. Bir bez parçasının, bir maskenin ne kadar önemli olduğunun, eğer takmazsak bunun sonunda nelerle karşılaşabileceğimizin toplum henüz farkında değil. Bunu anlayabilmeleri adına kendimiz 30 saniyelik kısa bir video çektik. Bu filmde bir tarafımıza maske taktık, diğer tarafımıza oksijen maskesi takarak koma halimizi yansıtmaya çalıştık. Bir bez parçasının hayatımızda ne kadar önemli olduğunu anlayabilmek adına yaptık. Toplumumuzda maalesef bu konuda duyarlı olmayan vatandaşlarımız var. Onların da bakış açılarını değiştirebilir miyiz, dikkatlerini çekebilir miyiz diyerek yola çıktık. Bu işin ne kadar riskli olduğunu onlara gösterebilmek adına böyle bir yol tercih ettik. Ümit ediyorum, çok iyi sonuçları olacaktır. Ümit ediyorum bu video caydırıcı olacaktır. Bir şekilde vatandaşlarımız maske takmaya daha fazla kendini verecektir, maskeli dolaşacaklardır. Bir muhtar olarak da bunu üstlenmeyi kendime görev edindim" dedi.

Sosyal medya hesaplarında yayınlanacak

Sosyal medyada mahalle sakinleriyle oluşturdukları çok yüksek rakamda bir grupları olduğunu dile getiren Dindar, "Kendi mahallemizde yaymak adına çeşitli sosyal medya hesaplarında bu videoyu yayınlayacağız. Mahalledeki vatandaşlarımız burada çoğunlukta. Onlar da birbirleriyle paylaşacaktır. Umudum bunun iyi bir sonuç vermesi. Salgınla mücadele ederken de herkese duyarlılık sağlayabilmek. Ben herkesin maskesini takmasını istiyorum. Bir bez parçasının bir başka insanın hayatını tehlikeye atmamak adına ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedim. Bu salgında hem maske hem mesafenin uygulanması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Mersinli muhtar mahalle sakinlerini videoyla uyardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Mersinli muhtar mahalle sakinlerini videoyla uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı
    13:41 Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı

    Eskişehir Şehir Hastanesi'nde çocuklara yönelik fleksible bronkoskopi işlemi başlatıldı. Yenilikçi ve etkili bir yöntem olan bu işlemle çocukların solunum sistemi sağlığı daha iyi yönetilecek ve teşhis süreçleri hassas bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Ayrıca solunum yolu hastalıklarının yanı sıra nadir görülen yeni doğanlarda görülen normal dışı yapısal özelliklerin teşhisinde de kullanılabileceği belirtildi.

  • Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor
    13:14 Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor

    Gaziantep'te yaşayan Ahmet Kılavuz, eşi Sabiha Kılavuz'a konulan ileri seviye Alzheimer teşhisi sonrasında onu yalnız bırakmıyor. Çift, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'nde tedavi görerek eski güzel günlerini yeniden yaşıyor.

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu.

  • Gazze'deki Çocuk Cerrahisi Uzmanı: Sağlıkçı ve Tıbbi Malzeme İhtiyacı Var
    12:13 Gazze'deki Çocuk Cerrahisi Uzmanı: Sağlıkçı ve Tıbbi Malzeme İhtiyacı Var

    Gazze'de gönüllü olarak çalışan çocuk cerrahisi uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, Türkiye ve dünyadaki meslektaşlarına çağrıda bulunarak, Gazze'deki sağlıkçı ve uzman hekim ihtiyacına dikkat çekti. Kamacı, ayrıca tıbbi malzeme toplanması ve gönderilmesi gerektiğini belirtti. Gazze'deki hastanelerin çoğunun yıkık durumda olduğunu ve acil hastaların müdahale edilebildiğini ancak diğer ameliyatların bekletildiğini ifade etti. Kamacı, Gazze'deki çocukların yaşadığı sıkıntılara ve travmalara da değindi ve insanların normalleştirdiği travmaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Gazze'deki temiz su ve elektrik sorunlarına da dikkat çeken Kamacı, Türkiye ve dünyadaki sağlıkçılara yardım çağrısında bulundu.

  • Adıyaman'da merdivenden düşen işçi yaralandı
    12:11 Adıyaman'da merdivenden düşen işçi yaralandı

    Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde bir işletmede çalışırken merdivenden düşen A.T. isimli işçi yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

  • Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu
    12:10 Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu

    Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde kayıp ihbarı yapılan 78 yaşındaki alzheimer hastası kadın, jandarma ekipleri tarafından bir dere yatağında bilinci açık şekilde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen kadın, ailesine teslim edildi.

  • Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması
    11:55 Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması

    Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 2 gün süren kan bağışı kabul çalışmasında 58 ünite bağış alındı. Türk Kızılay'ın Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında Havza'da iftar sonrası kan bağışı kabul edildi. Kevser Camisi önüne konuşlandırılan kan bağış aracında 20.30 ila 23.30 saatleri arasında bağışlar kabul edildi. Genç Kızılay gönüllülerinin destek verdiği çalışmalarda 2 günde 58 ünite kan bağışı toplandı. Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu, azalan kan stoklarının tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, tüm bağışçılara teşekkür etti.

  • Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı
    11:40 Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

    Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı. Diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu. Ünitede doktor, hemşire, diyaliz teknikeri, diyetisyen ve psikolog hizmet veriyor. Hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.


Advertisement