Mersinli Öğrenciler İğne ve Pullarla Van Gogh'un Eserini Yeniden Çizdi - Son Dakika
Güncel

Mersinli Öğrenciler İğne ve Pullarla Van Gogh'un Eserini Yeniden Çizdi

Mersin'de 5 bin öğrenci 3 milyon pul ve iğne kullanarak ünlü ressam Vincent Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" resminin tablosunu yeniden yaptı.

02.05.2019 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 5 bin öğrenci 3 milyon pul ve iğne kullanarak ünlü ressam Vincent Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" resminin tablosunu yeniden yaptı.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Hollanda Büyükelçiliği ve Akdeniz Belediyesinin de desteğiyle hayata geçirilen "Kültürel Mirasa Rekor Yolculuğu Projesi" kapsamında Akdeniz ilçesindeki 15 okuldan 5 bin öğrenci, iğne ve pul kullanarak Vincent Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" tablosunu yaptı.

Yaklaşık 8 ay süren ve 3 milyon pul ile iğne kullanılarak oluşturulan 63 metrekarelik tablo, Akdeniz ilçesinde Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı'na monte edildi.

Hollanda Büyükelçiliği tarafından Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için müracaatta bulunulan tablo, düzenlenen törenle açıldı.

"Siz öğrenciler de bu güzel tabloyu birlikte yaptınız"

Hollanda Büyükelçilik Maslahatgüzarı Erik Weststrate, açılışta yaptığı konuşmada, kendilerine gelen bir mail üzerine projeyi araştırıp destek verdiklerini söyledi.

Van Gogh'un Hollandalıların çok gurur duyduğu bir ressam olduğunu anlatan Weststrate, şöyle konuştu:

"Benim gibi Hollandalı ama hayatının büyük bir kısmını Fransa'da geçirdi. Hemen hemen bütün tablolar Fransa'da yapıldı. Orada gösterilen servi ağacı Hollanda'da hiç bulunmayan bir ağaçtır. Van Gogh çok zor bir hayat yaşadı. Kimse onun tablolarını beğenmiyordu. 5 paraya bile satamıyordu. Fakir bir hayat yaşadı. Bazen boya fırça bulamıyordu. Biz de hayatımızda bazı zorluklardan geçiyoruz. Zor anları yaşayan adam neler neler yapmış. Siz öğrenciler de bu güzel tabloyu birlikte yaptınız. Sizinle gurur duyuyorum. Hayatınız zor olsa bile siz her zaman hayatı güzelleştirebilirsiniz."

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da projede yer alan 5 bin öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

El emeği göz nuru eserin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanacağına inandığını ifade eden Gültak, "Eğitimin sadece 4 duvar arasında geçen bir süreç olmadığını hayranlık uyandıran bu sanatsal esere imza atarak ortaya çıkaran, çocuklarımızın ufkunun ve hayal dünyasının sınırını olmadığını kanıtlayan değerli öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tablonun açılışı yapıldı.

Öğrenci ve öğretmenler 8 ay emek verdikleri tablonun önünde fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersinli Öğrenciler İğne ve Pullarla Van Gogh'un Eserini Yeniden Çizdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement