Mersinli Yazar Korkankorkmaz'dan Üçüncü Kitap - Son Dakika
Yerel

Mersinli Yazar Korkankorkmaz'dan Üçüncü Kitap

Mersinli Yazar Korkankorkmaz\'dan Üçüncü Kitap

Mersinli yazar, şair ve eleştirmen Bedriye Korkankorkmaz, üçüncü kitabı ‘Ruhlarla Söyleşi’yi okurlarıyla buluşturdu.

18.02.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersinli yazar, şair ve eleştirmen Bedriye Korkankorkmaz, üçüncü kitabı 'Ruhlarla Söyleşi'yi okurlarıyla buluşturdu.

Mersinli yazar Korkankorkmaz'ın 'Kitaplarla Söyleşi' kitabının devamı niteliğinde olan 'Ruhlarla Söyleşi' adlı eseri yayımlandı. Korkankorkmaz, Camgöz yayınlarından çıkan edebiyat eleştirisi alanındaki kitabında, Andrey Platonov'dan Balzac'a, Pir Sultan Abdal ve Fuzuli'den Kleist ve Charlotte Bronte'ye kadar Türkiye ve dünya edebiyatının önemli isimlerini yalnız eserleriyle değil, hayatları, yazmadıkları, söylemedikleri ve bilinçaltlarıyla okurunun karşısına seriyor.

Yeni kitabıyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Korkankorkmaz, yazın dünyasına Yaşamak Çocuğum' adlı şiir kitabıyla başladığını, daha sonra biyografi, deneme ve inceleme yazılarından oluşan ve kendine özgü bir tarzla kaleme aldığı 'Kitaplarla Söyleşi'yi okura sunduğunu söyledi. 'Ruhlarla Söyleşi' kitabının, ikinci kitabın devamı gibi dünyaya geldiğini belirten Korkankorkmaz, "Okuyucunun bir yazarın yaşadıklarından ve kişiliğinden yola çıkarak yazdıklarından ne kadar etkilendiğini, yaşadıklarımızın hayatımızın üzerindeki rolünü ve yaşadıkları karşısında kendine özgü bir duruş edinmesi üzerindeki okuyucuya sunma gibi bir sorumluluk üstlendiğim için gerçekten bu kitabı bütün ruhumu, duygularımı ve düşüncelerimi katarak yazdım" dedi.

Bir yazar eleştirmenlerinin okuyucusu olduğunu vurgulayan Korkankorkmaz, son kitabında okuyucuya bir de sürpriz yaptığını ifade ederek, "Okuyucularıma bir sürpriz yapıp kendimi mercek altına aldım. Yazdıklarımdan yola çıkarak yaşamdaki duruşum ve söylediklerim arasındaki mesafeyi algılayabilecekler diye düşünüyorum. Kitabın son sözü, benim kendi kişiliğime, yaşadıklarıma, yaşandıklarımdan kazandıklarımı okura iletme konusundaki sorumluluğumu mercek altına alıp kendimi denetlediğim ve okuyucunun eline, insafına bıraktığım bir yazıdır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersinli Yazar Korkankorkmaz'dan Üçüncü Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement