Merz Başkan Olursa, Merkel'i Başbakanlıktan da Eder' - Son Dakika
Güncel

Merz Başkan Olursa, Merkel'i Başbakanlıktan da Eder'

Merz Başkan Olursa, Merkel\'i Başbakanlıktan da Eder\'

ALMANYA'nın eski Başbakanı ve SPD eski Genel Başkanı Gerhard Schröder, Friedrich Merz'in Başbakan Angela Merkel'in yerine CDU Genel Başkanı olması durumunda Almanya siyasetinde sorun çıkacağını söyledi.

11.11.2018 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'nın eski Başbakanı ve SPD eski Genel Başkanı Gerhard Schröder, Friedrich Merz'in Başbakan Angela Merkel'in yerine CDU Genel Başkanı olması durumunda Almanya siyasetinde sorun çıkacağını söyledi. Schröder "Eğer Merz CDU başkanı olursa başbakan da olmak isteyecektir" dedi. Schröder, CDU'nun yeni genel başkanının Merz olacağını tahmin ettiğini de söyledi.

ERKEN SEÇİM 2019'DA İsviçre'nin Blick Gazetesi'ne konuşan Schröder gelecek yıl Almanya'da erken seçimlerin olmasını bekliyor. 2005 seçimlerinde Merkel'e yenildikten sonra politikadan çekilen Schröder, gazetenin 'Merkel 2015 yılında sizin biyografinizi anlatırken, sizin parti genel başkanlığından çekilerek başbakanlık yapmanızı hata olarak değerlendirdi. Şimdi aynı durumu yaşaması bir ironi değil mi' sorusuna "Her şeyden önce Friedrich Merz yeni genel başkan seçilirse büyük bir problem olur. CDU iktidara dayalı bir parti. Parti genel başkanının başbakan olması çok önemli. Eğer Merz genel başkan olursa başbakan da olmak ister. Ben erken seçimlerin önümüzdeki yıl olacağını hesaplıyorum" dedi.

MERKEL'İN BİR PLANI YOKTU

Merkel'in 2015 yılında yüz binlerce mülteciyi planız bir şekilde kabul etmesiyle hata yaptığını belirten Schrdöder, bunun bedelini de parti genel başkanlığını bırakarak ödediğini söyledi. Schröder "Şansölye kalbini gösterdi. 2015 yılında Macaristan ve Avusturya'da bekleyen ve zor durumda olan mültecilere yardım etmek doğru ve gerekliydi. Ancak insanın böyle durumlarda bir plana ihtiyacı var. Merkel'in yoktu. Yüz binlerce kişi, kayıt altına alınmadan ve kontrol edilmeden ülkeye alınmaz. Bu güvene mal olur. Bu da oldu" dedi. Schröder, Almanya'da da Amerika'da olduğu gibi başbakanlığı iki dönem ve sekiz yılla sınırlamak gerektiğini söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Merz Başkan Olursa, Merkel'i Başbakanlıktan da Eder' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement