Mescid-i Aksa'da 200 Bini Aşkın Kişi Cuma Namazı Kıldı - Son Dakika
Güncel

Mescid-i Aksa'da 200 Bini Aşkın Kişi Cuma Namazı Kıldı

- Ramazan ayının ikinci cuma namazı için Mescid-i Aksa'nın avlusuna gelen Müslümanlar Namazı bekleyenlerin üzerine serinletmek için su sıkılması Cuma namazının eda edilmesi Kalabalıktan ve sıcaktan dolayı fenalık geçiren bir Filistinlinin sedye ile taşınması Filistinliler, İsrail'in...

17.05.2019 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ramazan ayının ikinci cuma namazı için Mescid-i Aksa'nın avlusuna gelen Müslümanlar

Namazı bekleyenlerin üzerine serinletmek için su sıkılması

Cuma namazının eda edilmesi

Kalabalıktan ve sıcaktan dolayı fenalık geçiren bir Filistinlinin sedye ile taşınması Filistinliler, İsrail'in çıkardığı zorluklar ve engellere rağmen ramazan ayının ikinci cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Harem-i Şerif'in yolunu tuttu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan İsrail polisleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Saatler süren yolculuğun ardından yürüyerek Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen Filistinliler, ramazan ayının ikinci cuma namazı için Aksa'nın avlusunu hıncahınç doldurdu.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 200 bini aşkın Filistinli Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı.

Öte yandan yerel basında yer alan habere göre, Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere hizmet etmek amacıyla 200 gönüllü izciye İsrail makamlarınca izin verilmediği belirtildi.

Mescid-i Aksa\'da 200 Bini Aşkın Kişi Cuma Namazı Kıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mescid-i Aksa'da 200 Bini Aşkın Kişi Cuma Namazı Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement