"Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek" - Son Dakika
Güncel

"Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek"

"Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek"

Kartal Atalar Endüstri Meslek Lisesi elektrik ve elektronik laboratuvarı kuruldu.

16.10.2012 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Meslek Eğitimine Destek Aydınlık Geleceğe Destek" projesi ile meslek eğitimine yönelik desteğine bir yenisini daha ekleyen elektrik anahtar ve priz sektörünün lider kuruluşu VİKO 'Kartal Atalar Endüstri Meslek Lisesi'ne Elektrik ve Elektronik Laboratuvarını kurdu. Yapılan törenle açılan laboratuvar sayesinde meslek lisesi öğrencileri mesleki eğitimlerini pratik yaparak güçlendirecekler.

VİKO Elektrik ve Elektronik End.A.Ş., kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Kartal Atalar Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulan 'Elektrik ve Elektronik Laboratuarı', gerçekleşen törenle açıldı. Tören İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Demir, Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, VİKO Kurucu Ortakları Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı ile VİKO çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

2011 yılında İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde açtığı elektrik ve elektronik laboratuarının kurulması ile başlayan 'Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek' projesi ile VİKO her yıl bir meslek lisesine laboratuvar kazandırarak mesleki eğitime verdiği desteği sürdürüyor. Bu destek kapsamında hayata geçirilen 'Kartal Atalar Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Laboratuvarı' da teorik eğitimi pratik beceriye dönüştürerek, öğrencilere eğitim gördükleri alanda uygulamalı eğitim imkanı sunuyor.

VİKO Mesleki Eğitime Katkı Sunmaya Devam Ediyor

Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu tarafından kendisine takdim edilen plaketi kabul ederken söz alan VİKO Kurucu Ortağı Cahit DURMAZ "49 yıl önce Maçka Sanat Enstitüsü Kalıp Bölümünden mezun oldum. O zamanki şartlar daha zordu. Öğretmenlerle beraber güzel ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalıştık bugünlere kadar geldik. Size tavsiyem mesleğinizi sevin, mesleğinize aşkla sarılın. Bilginin pratik uygulamaya dönüşmesi çok önemli. Bu laboratuvarla hem bilgilerinizi eyleme dönüştüreceksiniz hem de kendi gayretinizle mesleğinizde ilerleyeceksiniz. Sevgili öğrenciler; bu yıl dereceyle mezun olan ilk 3 öğrenciye ödüllendireceğiz ve ayrıca üniversiteyi kazanan başarılı 5 öğrencimize de burs vereceğiz. Ülkemiz için çalışıyoruz, daha iyi yerlere gelmesi için birlik ve beraberlik içinde olacağız" dedi.

Elektrik tesisatçılığı ve elektrik sektörünün gelişmesine paralel olarak tüm uygulamaları mümkün kılan laboratuvar açılışında konuşma yapan VİKO Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkanı Gülay SELKİ "Hz. Mevlana'nın 'Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez' sözünü ilke edinip, 1998 yılından bu yana toplumsal konulara karşı sorumluluğunun bilincinde olan bir kuruluş olarak hareket ettik ve hep ülkemizin ve insanlarının yararına çalıştık. 10 yıldır sürdürdüğümüz "Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek" projemiz ile Meslek Eğitim Merkezi işbirliğimiz kapsamda bugüne kadar 221 öğrenci mezun oldu, bu öğrencilerin yüzde 70'i VİKO'da kadrolu olarak işe başladı. Bugün Kartal Atalar Endüstri Meslek Lisesi'ne ve siz sevgili öğrencilere laboratuvar kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler için hayata geçirdiğimiz bir diğer projemiz ise VİKO Mühendisleri ve çalışanları sizlerle Koçluk Programı'nda bir araya gelecek olmalarıdır.

Koçlarımız sizlerin kişisel gelişimlerinize ve iş hayatına hazırlanmanıza destek verecekler. Sizi başarılı ve mutlu bir hayata hazırlanmanız için yanınızda olacaklar. Aydınlık geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, bu laboratuvardan en etkin bir şekilde faydalanıp, eğitiminize ve mesleğinize katkı sağlamanızı bekliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement