Taksici cinayetinin sanığı hakim önünde - Son Dakika
3. Sayfa

Taksici cinayetinin sanığı hakim önünde

- Taksici cinayetinin sanığı hakim önünde Gaziantep'te taksi durağında çıkan tartışma sonucunda Mahmut Özbal'ı vurarak öldüren Ahmet Remzi Anlar'ın yargılanmasına devam edildi.

20.10.2020 16:00  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Taksici cinayetinin sanığı hakim önünde

GAZİANTEP - Gaziantep'te taksi durağında çıkan tartışma sonucunda Mahmut Özbal'ı vurarak öldüren Ahmet Remzi Anlar'ın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep'te taksi durağında tartıştığı meslektaşı Mahmut Özbal'ı silahla vurarak öldüren Ahmet Remzi Anlar'ın yargılanmasına devam edildi. Gaziantep 6 Ağır Ceza Mahkemesinde kasten adam öldürme suçundan "müebbet hapis" cezasıyla yargılanan Ahmet Remzi Anlar 3'üncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Özbal'ın yakınları ile avukat Mehmet Salih Akaltun hazır bulunurken Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Anlar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden duruşmaya katıldı. Duruşmada Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan ile taksi durağında çalışan Aydoğmuş Akar tanık olarak dinlendi.

Oda başkanına maktülü şikayet etmiş

Taksici cinayetinin ardından mahkemede tanık olarak dinlenen Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ünal Akdoğan, sanığın yanına gelerek maktül Mahmut Özbal'ı kendisine şikayet ettiğini söyledi. Sanık ve maktül arasında alacak verecek meselesinin olup olmadığını bilmediğini belirten Akdoğan, problemlerinin taksi durağıyla ilgili olabileceğini söyledi. Sanık Ahmet Remzi'in cinayetten bir gün önce yanına geldiğini aktaran Akdoğan, "Bana duraktaki arkadaşlarla sorunu olduğunu söyledi. Remzi'nin herkesle sorunu vardı. Ben sorunlarını tam olarak bilmiyorum. Bir gün önce hiçbir şey yoktu. Kardeş gibi samimiydiler. Ben tartışmayın diyordum. Ben ona 'Sen durağa gitme. Ben sizi barıştırırım' dedim. Daha önceden ikisini de çağırıp konuşmuştum. İkisine çok kızmıştım. Benim durak içine müdahale etme yetkim yok. Bir yaptırım yapamıyorum. Sadece laf söyledim. Remzi gelip bana Mahmut'u şikayet ediyordu. Mahmut birkaç gündür de durağa gitmiyormuş. Neden gitmediğini bilmiyorum. Galiba ona rahatsızlık veriyorlardı. Ondan gitmiyordu" dedi.

Cinayette alacak verecek iddiası

Tanık olarak hakim karşısına çıkan taksici Aydoğmuş Akar da, olay esnasında belediyeye vergi borcu yatırmaya gittiğini söyledi. Akar, sanık Ahmet Remzi'ye, "Yatırmaya gel birlikte gidelim" dediğini anlatarak, "O da bana 'Sen git benim işim var' dedi. Aralarındaki sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Taksi durağına girmeyip neden dışarda oturduğunu bilmiyorum. Olay esnasında ben belediyedeydim. Sanık Ahmet Remzi'nin Mahmut Özbal'a borç verip vermediğini bilmiyorum. Hiç şahit olmadım" diye konuştu.

Tanık beyanlarının ardından mütalaa için süre isteyen iddia makamı sanık Ahmet Remzi Anlar'ın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti ise sanık Anlar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Taksici cinayetinin sanığı hakim önünde
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Taksici cinayetinin sanığı hakim önünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement