Mesnevî Aşığı Tahir-Ül Mevlevî, Vefatının 60. Yılında Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Mesnevî Aşığı Tahir-Ül Mevlevî, Vefatının 60. Yılında Anılıyor

Mesnevî Aşığı Tahir-Ül Mevlevî, Vefatının 60. Yılında Anılıyor

Ömrünü Mevlana'nın düsturlarına bağlı kalarak yaşayan ve "Tahir'ül Mevlevi" imzasıyla tanınan büyük şair Tahir Olgun, vefatının 60.yılında hayatı ve eserlerinin anlatılacağı özel bir etkinlikle anılacak.17 Mart Cumartesi günü Fatih Ali Emiri...

06.03.2012 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ömrünü Mevlana'nın düsturlarına bağlı kalarak yaşayan ve "Tahir'ül Mevlevi" imzasıyla tanınan büyük şair Tahir Olgun, vefatının 60. yılında hayatı ve eserlerinin anlatılacağı özel bir etkinlikle anılacak.

17 Mart Cumartesi günü Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te gerçekleştirilecek toplantıya, Atilla Şentürk, Mehmet Atalay, Emin Işık ve Sadık Yazar konuşmacı olarak katılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Mevlevi Ayini ve Sema Gösterisi yapılacak, Veysel Dalsaldı da seçkin eserlerden oluşan bir konser verecek.

TAHİR-ÜL MEVLEVİ KİMDİR?

Cumhuriyet devrinin şair, yazar ve mutasavvıflarından olan Tahir'ül Mevlevi, 1877 yılında doğdu, 21 Haziran 1951'de İstanbul'da vefat etti. Gülhane Askeri Rüştiyesi'ni, Menşe-i Küttab-ı Askeriye Mektebi'ni bitirdi. Uzun süre Darüşşafaka ve Kuleli Askeri liselerinde Arapça, Farsça, Türk Edebiyatı ve tarih dersleri verdi. Son yıllarında İstanbul Kütüphaneleri Tasnif Komisyonu'nda görev alarak Türkçe yazma divanların kataloglarının hazırlanmasına emek harcadı.

Mevlevi tarikatına bağlı olan Tahir Olgun, daha çok "Tahirü'l-Mevlevi" imzasını kullandı. Divan şiiri tarzında eserler verdi, edebiyat tarihi araştırmaları yaptı. Biyografiler yazdı. Mahfil adıyla dergi çıkardı (68 sayı, 1920-1926). Tahirü'l Mevlevi'nin neşredilmemiş birçok kitabı bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mesnevî Aşığı Tahir-Ül Mevlevî, Vefatının 60. Yılında Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement