Mesob Başkanı Keskin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mesob Başkanı Keskin Açıklaması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf üzerinde büyük bir yük olan defter tasdiki uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.

14.01.2018 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf üzerinde büyük bir yük olan defter tasdiki uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunda yapılan toplantıya ilişkin bilgi verdi.

Maliye Bakanı Ağbal'ın TESK ziyaretinde Maliye Bakanlığınca internet üzerinden uygulamaya konulan "Defter Beyan Sistemi" konusunun gündeme geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Basit usul mükellefi olan esnaf ve sanatkarlarımız için notere defter tasdikleri önemli bir sıkıntıydı. Basit usul kapsamındaki vergi mükellefi olan esnaf ve sanatkarlarımız esnaf odalarında tutulan defter bilgileri ve kayıtları Maliye Bakanlığımızın hayata geçirmiş olduğu Defter Beyan Sistemi'nde tutulmaya başlanılacak. Bundan sonra artık defter tasdiki ve defter saklama durumunu esnaf ve sanatkarımız yaşamayacaktır. 1 Temmuz 2018 tarihine kadar geçiş süreci tanındı. Esnaf üzerinde büyük bir yük olan defter tasdiki bu uygulama ile kaldırılmış oldu."

Keskin, esnaf ve sanatkarlar için yeni nesil yazar kasaların değiştirilmesi konusunda yaşanan sıkıntının da çözüm bulduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

"Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ın esnafımız için bir diğer müjdesi ise yeni nesil yazar kasaların değiştirilmesi konusunda oldu. Esnaf ve sanatkarımız, mevcut eski yazar kasalarını mali hafıza dolana kadar kullanmaya devam edecektir. Yeni zaman zaman gündeme getirilen esnaf ve sanatkarımızın büyük çoğunlukla tabi olduğu basit usul mükellefiyetinin de kaldırılmayacağı sözü de esnaf camiası ile paylaşılmıştır. Basit usul mükelleflerinin yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarına getirilen istisna da devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesob Başkanı Keskin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement