Messi Rekora Koşuyor - Son Dakika
Spor

Messi Rekora Koşuyor

Messi Rekora Koşuyor

Bu akşam Real Sociedad karşısında Copa del Rey yarı final rövanş maçına çıkacak olan Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi, bir başka anlamlı unvanın peşinde daha koşacak.

12.02.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Siz kaşındınız"

Barcelona, bu akşam 2013-14 İspanya Kral Kupası yarı finalinin ilk ayağında, Camp Nou'da 2-0 mağlup ettiği Real Sociedad karşısına çıkacak. San Sebastian'ın Anoeta Stadyumu'nda oynanacak maç öncesi Katalanların süper yıldızı Lionel Messi de bir başka büyük başarıya imza atma amacında. Arjantinli bugüne kadar Barcelona formasıyla çıktığı resmi maçlarda 334 gol attı. İspanya tarihinde aynı takım formasıyla en çok gol atan futbolcu ise 1940-55 yılları arasında formasını giydiği Athletic Bilbao takımında 335 golün altına imzasını koyan Telmo Zarra.

Zarra toplam 352 maçta attığı bu gollerin 251'ini ligde, 81'ini kupada ve 3'ünü de İspanya Süper Kupası'nda (eski adıyla Copa Eva Duarte) atmıştı. Messi'nin Barcelona golleri ise 226 lig, 28 kupa, 65 Şampiyonlar Ligi, 10 İspanya Süper Kupası, 2 UEFA Süper Kupa ve 4 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası gibi bir dağılım sergiliyor. Messi bu akşam bir veya iki gol daha bulması halinde rekoru egale edecek veya kıracak.

Messi'nin dünya rekorunu kırması için 200 gole daha ihtiyacı var. Slavia Prag efsanesi, Avusturya'nın "Wunderteam" efsanesinin parçacı Josef Bican, 1937-48 arasında formasını giydiği Sparta Prag adına tam 534 gol atmıştı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Messi Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement