Mesut Özil'e Büyük Destek - Son Dakika
Spor

Mesut Özil'e Büyük Destek

Mesut Özil\'e Büyük Destek

Dünya futbolunun önde gelen isimlerinden Rio Ferdinand, Jerome Boateng, Illgner, Bellerin gibi oyuncular Mesut’un aldığı kararı onurlu bir davranış olarak değerlendirdiler.

24.07.2018 05:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Milli Takımı'nın eski futbolcusu Rio Ferdinand ile Almanya Milli Takımı'nın defans oyuncusu Jerome Boateng, ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'e destek verdi.

Rio Ferdinand, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Mesut Özil'in  yayımladığı metni paylaşarak, "Çok büyük saygı" ifadesini kullandı. Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nda beraber forma giydiği Gana asıllı futbolcu Jerome Boateng ise sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Mesut Özil ile çektirdiği bir fotoğrafa yer vererek, Almanca ve İngilizce olarak "Seninle olmak büyük mutluluktu Abi" metnini yayımladı. Boateng'in "abi" kelimesini Türkçe yazması dikkati çekti.

Alman Milli Takımı'nın eski kalecilerinden Bodo İllgner de Mesut'a teşekkür ederek, Mesut ve İlkay'ın çektirdiği fotoğrafın eleştirilmesinin yabancı  düşmanlığıyla ilgili olduğunu savundu.

Arsenal'in İspanyol sağ beki Hector Bellerin de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mesut Özil'in yayımladığı metne yer vererek, "Ülkesi için saha içi ve dışında çok şey yapmış  birine böyle saygısızca davranmak gerçeküstü. Bravo Mesut. Bu davranışa karşı göğüs germen harika" ifadelerini kullandı.

Poldi mesajı

Mesut'un milli takım ve Arsenal'den eski takım arkadaşı Podolski, Instagram hesabından 2014 FIFA Dünya Kupası zaferini kutladıkları bir fotoğrafı, "Asla unutmayacağımız tarihi bir gece. Daima dünya şampiyonuyuz. Seninle takım arkadaşı olmak her zaman büyüleyiciydi. Her zaman mutlu ol ve pozitifliğini koru" ifadeleriyle paylaştı.

Manşetlere çıktı

Arsenal'in oyuncusu olan Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı  bırakması, İngiliz basınında geniş yer buldu.

The Guardian gazetesi "Mesut Özil, Alman Milli Takımı'nı ırkçılık ve  saygısızlık gerekçesi ile bıraktı" başlığıyla verdiği haberde, yıldız futbolcunun  "Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim" sözlerine yer verdi.

The Independent futbolcunun kararını "Mesut Özil uluslararası  futboldan emekli olduğunu duyurdu" diye verirken, Mirror gazetesi de "Alman Milli Takımı'nı bırakan yıldızdan bomba sözler" başlığını kullandı.

92 maça çıktı

Mesut Özil, bugüne kadar Almanya Milli Takımı'nda toplamda 92 maça çıkıp 23 gol ve 40 asist katkısında bulundu. Tecrübeli futbolcu çıktığı müsabakalarda 4 sarı kart görürken, 2014  yılında bir de Dünya Kupası kazandı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Mesut Özil'e Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement