Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından siyasilerden başsağlığı mesajı yağıyor - Son Dakika
Güncel

Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından siyasilerden başsağlığı mesajı yağıyor

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefat haberinin ardından çok sayıda siyasi, başsağlığı paylaşımlarında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere birçok isim, sosyal medya üzerinden taziye mesajı yayınladı.

30.10.2020 11:04  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mayıs ayında beyninde tümör saptandıktan sonra ameliyata alınan ve ameliyatın ardından tedavisi devam eden 72 yaşındaki Mesut Yılmaz, bugün hayatını kaybetti. Türkiye'de 1991 ve 1999 yıllarında arasında başbakanlı görevini yürüten Mesut Yılmaz'ın vefatının ardından çok sayıda başsağlığı yazısı yayınlandı. Başta siyasiler olmak üzer çok sayıda isim sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile Yılmaz Ailesine taziye mesajında bulundu.

KALIN'DAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum.''

BAKAN KOCA'DAN MESAJ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajında ''Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, " Bir süredir tedavi gören ve durumunu yakından takip ettiğimiz Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

MUHARREM İNCE'DEN BAŞSAĞLIĞI

CHP'li Muharrem İnce ise ''Önceki Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.'' sözleriyle mesaj yayınladı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN MEVKİİDAŞINA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı. Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Eski Dışişleri Bakanımız ve Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

SOYLU, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mesut Yılmaz'ın vefatının ardından, ''Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.'' dedi.

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz'ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da birçok isim gibi mesaj yayımlayarak, ''Hayatını kaybeden eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet; yakınlarına, sabır ve baş sağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.'' sözleriyle taziye mesajında bulundu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN MESAJ

AK Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı paylaşımda ''Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz'' ifadelerine yer verdi.

BABACAN'DAN PAYLAŞIM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Eski Başbakanlarımızdan, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.'' sözleriyle mesaj yayınladı.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR, ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti. Tatar, "Türkiye'ye katkılarının yanı sıra Kıbrıs konusunda haklarımızın korunması için önemli hizmetler veren Yılmaz'a Allah'tan rahmet, kıymetli ailesine ve Türk milletine şahsım, Kıbrıs Türk halkı adına başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

''ÜLKEMİZ ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Türkiye'nin yetiştirdiği kıymetli devlet insanı, Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti... Merhuma Allah'tan rahmet, değerli eşine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..."

Mesut Yılmaz\'ın hayatını kaybetmesinin ardından siyasilerden başsağlığı mesajı yağıyor

Son Dakika Güncel Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından siyasilerden başsağlığı mesajı yağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • necip: siyasette bulunup başbakanlık yapıp türkiyeyi yöneltti dış güçlere karşı ülkemizi korudu mevlam rahmeti ile muamele eylesin seven lerine saburlar versin 7 3 Yanıtla
  • Rahmet: Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hayat arkadaşı Berna hanıma ve sevenlerine sabırlar dilerim. 7 1 Yanıtla
  • turgut: devlet sırlarınıda yanında götürdü 4 3 Yanıtla Ata: Seni gidi derin adam seni.... Çen neley neley biyiyosun öyle şapşik:) 3 0
  • egeli: En sevdiğim siyasilerden biriydi.Başbakanlığı döneminde memurdum,ilk kez bir takım elbiseyi peşin almıştım.Çalışanlara iyi zam yapmıştı.ALLAH Rahmet eylesin,nurlar içinde yatsın.Rabbim sevenlerine sabırlar versin. 3 2 Yanıtla
  • allah rahmet etsin: mekanı cennet olsun. Şunu da belirtmek lazım ki anap ekonomiyi berbat etti ve hala şimdiki kötü yönetimi o günleri örnek göstererek aklamaya çalışıyorlar, kötü kötünün referansı olamaz. 2 2 Yanıtla
  • MESUT YILMAZ: Teşekkür ederim arkadaşlar amin. Varsa alırım bi el-fatihanızı 2 1 Yanıtla
  • DODOK: Rahmetliyi AB konusundaki kesin tavırlarından dolayı eleştiren muhalefete "AB gidecek yol Diyarbakır'dan geçer" demişti... 2 1 Yanıtla
  • UFUK KORKMAZ: Allah rahmet etsin... 1 1 Yanıtla
  • Ata: Allah rahmet eylesin. 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement