Metab Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Metab Toplantısı Yapıldı

Metab Toplantısı Yapıldı

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

27.05.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonu'nda saygı duruşu ve yoklama ile başlayan toplantı, birlik encümen üyelerinin seçilmesiyle devam etti. Seçime göre birlik üyeliğine Mehmet Türe, Nevci Arslan, Ahmet Günel ve Mustafa Kale'nin seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bütçe Plan İhtisas Komisyon üyeliğine ise Mehmet Ballı, Şevket Can, Mehmet Topkara'nın seçilmesi oy birliği kabul edildi.

Toplantının dilek ve temenni bölümünde Turizm Bakanlığı tarafında turizm bölgesi ilan edilen, Tarsus'un Gülek beldesinde bulunan Karboğaz Kış Turizm Merkezi hakkında konuşan Başkan Kocamaz, "Mersin Eski Valisi Hüseyin Aksoy, yatırımcının dikkatini çekmek için buraya telesiyej tesisi kurulmalı demişti, ancak o günden bu güne hiçbir gelişme olmadı. Bizim bir yandan bakanlıktaki işleri çok sıkı bir şekilde takip etmemiz, diğer yandan da, Karboğaz'ı cazibe merkezi haline getirmemiz için gereken girişimleri yapmamız gerekiyor. Bizim zaman kaybına tahammülümüz yok. Bu bölgede bir kayak merkezi yok. İnsanlar Erciyes'e gidiyor. Burada insanların ilgisini çekecek çalışmalar yaparsak ve yatırımcılar bunu da görürse, bu işler biraz daha hızlanır diye düşünüyorum. Eğer bu yıl yapabiliyorsak, kış gelmeden telesiyej tesisi kuralım. METAB'ı 2009 yılında, Mersin'in önünü açsın diye kurduk. Yapılan çalışmalar oldu, ancak ortaya somut bir şey çıkmayınca insanlar "METAB ne iş yapar?" diye bize soruyor. Onun için bizim biraz daha hareketli hale gelmemiz lazım" diye konuştu.

Mersin'in bugüne kadar hak ettiği yere gelmediğine vurgu yapan Kocamaz, "Mersin, bugüne kadar birbirinin ayağını çekmekten ileriye adım atamadı, patinaj yaptı, yerinde saydı. Artık tırnağın yeri tutması ve ileri doğru hareket etmemiz lazım. METAB olarak üzerimize düşeni yapalım" dedi.

Bazı sivil toplum örgütleriyle bu konuda görüşmeler yaptığını dile getiren Kocamaz, " Mersin Ticaret Borsası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Organize Sanayi Odası'yla yapmış olduğumuz görüşmeleri dosya haline getirip ilgili bakanlıklara sunarsak, çalışmalarımızı hızlandırmış oluruz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapıp, elini taşın altına koymalı" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Metab Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement