Mete Yarar'dan Çok Konuşulacak İddia - Son Dakika
Yaşam

Mete Yarar'dan Çok Konuşulacak İddia

Mete Yarar\'dan Çok Konuşulacak İddia

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, sınıra zeytin ağaçlarının Türkiye'nin zırhlı birliklerinin harekatını engellemek için Hafız Esad tarafından dikildiğini belirtti.

05.07.2017 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


Güvenlik uzmanı Mete Yarar, sınıra zeytin ağaçlarının Türkiye'nin zırhlı birliklerinin harekatını engellemek için Hafız Esad tarafından dikildiğini belirtti.



Güvenlik uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir televizyon pragramında Türkiye'nin muhtemel Afrin operasyonuyla ilgili konuştu. Yarar bölgenin dağlık bir arazi olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Avantajlar çok fazla var Afrin Bölgesi için. Ama şöyle bir sakıncası da var. Bölgenin en dağlık arazisine sahip. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine kıyasla söylüyorum. Suriye'deki bizim daha önce çatıştığımız bölgeden daha yüksek zeytinlik bir alanda çatışma yaşanabilir. Bu da hedeflerin seçimi için daha zorlaştırıcı bir faktör. Daha ince eleyip sık dokunması gereken bir yer.'' BABA ESED TÜRKİYE'NİN HAREKATINI ENGELLEMEK İÇİN ZEYTİN AĞACI DİKTİRDİ Bölgedeki sık zeytin ağaçlarının hikayesini de anlatan Yarar, ''Buradaki zeytin ağaçlarının dikilmesi özellikle baba Esad döneminde yapılan bir proje. Normalde zeytin ağaçları birbirine belli bir mesafede dikilir. Ama buradaki ağaçlar Türkiye'nin bir harekatında zırhlı birlikleri engellemek için sık şekilde dikilmiş. Bölgedeki zeytinlik ağaçların bir kısmı belli bir yaşın üzerine çıktığı için bunu sağlayabilecek yaşta. Ancak bazıları da bunu sağlayamaz. Ama başka bir dezavantajı var alanı görmüyorsun. İlerlerken daha uzak bir mesafeyi görme şansına sahip değilsin. Bunu yukarıdaki İHA'lar sayesinde yapmak zorundasın.'' ifadelerini kullandı. Yarar sözlerini ''Benim ilk görev yaptığım yer bu bölgeydi ve dört seneye yakın bu bölgede görev yaptım. Neredeyse avucumun içi gibi bilirim. Değişik ve çok zor bir alandır. Benim görev yaptığım dönemde de PKK'ya en çok destek veren köylerin bulunduğu alan burasıydı'' dedi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Yaşam Mete Yarar'dan Çok Konuşulacak İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement