Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan uyarı haritasında İstanbul dahil 19 kent için sarı kodlu uyarı verildi. Marmara ve Karadeniz'de zirai don beklenirken, yetkililer başta üreticiler olmak üzere vatandaşların dikkatli olması istendi.

07.03.2021 17:49  Güncelleme: 07:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye, Hatay ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bingöl ve Muş'un yüksekleri, Ağrı ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi öngörülüyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

İÇ KESİMLERDE SICAKLIK ARTACAK

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

19 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün için 19 ile sarı uyarı verildi. Uyarı verilen iller şöyle; Ağrı, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

MARMARA VE KARADENİZ'E ZİRAİ DON UYARISI

Yapılan uyarıda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu gece ve yarın sabah saatlerinde, Marmara ve Batı Karadeniz'de zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde hafif zirai don riski beklendiğinden başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi" denildi.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Meteoroloji\'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den İstanbul dahil 19 il için sarı uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement