Meteoroloji' uyardı! İlleri tek tek sayıp, sağanağın başlangıç ve bitiş saatini verdiler - Son Dakika
Yaşam

Meteoroloji' uyardı! İlleri tek tek sayıp, sağanağın başlangıç ve bitiş saatini verdiler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışların bu akşam saat 22.00'dan sabah 06.00'a kadar sürmesinin beklendiğini dile getirdi.

29.09.2021 18:55  Güncelleme: 07:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı hazır tutmak için peş peşe uyarılar gerçekleştiriyor. Müdürlük, Karadeniz bölgesinde beklenen yağışlar için de kapsamlı bir bilgilendirme yaptı.

TRABZON'UN DOĞUSU, RİZE VE ARTVİN'İN KIYI KESİMLERİ ETKİLENECEK

MGM'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'de halen devam eden sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak cuma günü sabah saatlerine kadar Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Ayrıca sağanak yağışın bu akşam saat 22.00 ile yarın sabah 06.00'a kadar etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

KASTAMONU, SİNOP VE SAMSUN'DA DA YAĞIŞ BEKLENİYOR

Batı Karadeniz'in bazı bölümleri için de uyarı yapıldığı açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop'un kıyı kesimleri ile Samsun'un batı ilçelerinde görülecek sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte" ifadesine yer verildi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce ayrıca, 30 Eylül- 6 Ekim haftalık hava durumu raporunda ise hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji\' uyardı! İlleri tek tek sayıp, sağanağın başlangıç ve bitiş saatini verdiler
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Meteoroloji' uyardı! İlleri tek tek sayıp, sağanağın başlangıç ve bitiş saatini verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi
    14:30 Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi

    Bolu'nun Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartalkaya bölgesi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, kar yağışına dönüştü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

  • Malatya'da motosiklet kazası: Sürücü ve eşi yaralandı
    14:26 Malatya'da motosiklet kazası: Sürücü ve eşi yaralandı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında sürücü ve eşi yaralandı. Motosiklete ayağı sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Kazada hafif yaralanan sürücünün eşi ise sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Marmaris'te Fırtına ve Yağışlar Etkisini Gösterdi
    14:25 Marmaris'te Fırtına ve Yağışlar Etkisini Gösterdi

    Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün tahmin ve uyarıları doğrultusunda Marmaris'te fırtına ve yağışlar etkisini gösterdi. Şiddetli fırtına ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden olurken, Nisan yağmurları da gün boyu devam etti. Vatandaşlar ise ıslanmayı göze alarak sahil kenarlarında yürüyüşlerine devam etti.

  • Erzincan'da maden kazasında hayatını kaybeden işçinin cenazesi toprağa verildi
    14:23 Erzincan'da maden kazasında hayatını kaybeden işçinin cenazesi toprağa verildi

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçi Adnan Keklik'in cenazesi toprağa verildi. Cenaze törenine bakanlar, yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Kazada kaybolan diğer işçilerin arama çalışmaları ise devam ediyor.

  • Kırklareli'nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu
    14:21 Kırklareli'nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu

    Kırklareli'nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi.

  • Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor
    14:20 Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor

    Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları yaparak su akışını sağlıyor ve taşmalara engel oluyor. Zabıta ekipleri ise risk taşıyan bölgeleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor. Bodrum Belediyesi, diğer kurumlarla koordineli şekilde çalışarak kanal açma ve müdahale işlemlerini gerçekleştiriyor.

  • Balıkesir'de akarsuya düşen kişinin cesedi bulundu
    14:14 Balıkesir'de akarsuya düşen kişinin cesedi bulundu

    Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde yaşayan N.G., Simav Çayı'nda ayağının kayması sonucu suya düştü. Olayın ardından başlatılan arama çalışmaları sonucunda N.G'nin cesedi, yaklaşık 1 kilometre ileride suyun içinde bulundu ve Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.


Advertisement