Meteorolojiden Yağmur Uyarısı! - Son Dakika
Güncel

Meteorolojiden Yağmur Uyarısı!

Meteorolojiden Yağmur Uyarısı!

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak.

09.04.2012 05:04  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, kuzey ve batı bölgelerde kuvvetli yağışla 6-10 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ülkenin doğu kesimlerinde bugün görülecek yağışlara ilave olarak gece saatlerinden itibaren yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "Kuvvetli Sağanak Yağış" uyarısı yaptığı İstanbul'da yağmur, gece saatlerinde etkili olmaya başlarken, karayollarıda oluşan su birikintileri yüzünden araçlar ilerlemekte zorluk çekti.

Aniden bastıran yağmur birçok ilçede etkili oldu. Yağışın sabah saatlerinde de etkili olması bekleniyor. Öte yandan Meteoroji'den yapılan uyarıda "Gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden Kuzey Ege'de 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına, Marmara'da 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına beklenmektedir. Fırtınanın salı gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle denizcilerimizin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir." denildi.

METEOROLOJİDEN YAĞMUR UYARISI

Tahminlere göre, bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacak.

10 Nisan Salı günü de ülkenin büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışlar, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları ile Burdur, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde etkisini artıracak.

Yağışların hafta sonuna kadar güney, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları; yarın Marmara ve Batı Karadeniz'de, 10 ve 11 Nisan günleri ise kuzey ve iç bölgelerde 6-10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meteorolojiden Yağmur Uyarısı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement