Metin Hara: Mevsim Karanlık Oldukça Işığımıza Sahip Çıkmalıyız - Son Dakika
Kültür Sanat

Metin Hara: Mevsim Karanlık Oldukça Işığımıza Sahip Çıkmalıyız

YAZAR Metin Hara, D&R Suadiye'de 'İyiliğin Hareket Hali' ve 'İyiliğin Bilim Hali' kitaplarının imza gününde okurlarıyla bir araya geldi.

14.04.2018 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YAZAR Metin Hara, D&R Suadiye'de 'İyiliğin Hareket Hali' ve 'İyiliğin Bilim Hali' kitaplarının imza gününde okurlarıyla bir araya geldi. Hara, "Mevsim karanlık oldukça ışığımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

Yazar ve konuşmacı Metin Hara sürekli olumsuz duygulara saplanan, saldırgan tavırlar sergileyen ve şikayet eden zihniyete karşı ekibiyle birlikte hazırladığı 'İyiliğin Hareket Hali' ve 'İyiliğin Bilim Hali' kitaplarının D&R Suadiye'de gerçekleşen ilk imza gününde okuyucularıyla buluştu. Kadınların daha çok ilgi gösterdiği imza gününde Hara, kitaplarını imzalarken okuyucularıyla kısa sohbetler de gerçekleştirdi.

"İNSAN KALBİNE DÜŞENİ AKTARMAYA ÇALIŞIYOR"

İmza öncesinde DHA'nın sorularını yanıtlayan Hara, "İnsanın kalbine ne düşerse, dağarcığı ne olursa onu aktarmaya çalışıyor. Ben de elimden geldiğince iyiliğin mesajını vermeye çalıştım. İnsanların gittikçe bazı değerlerini yitirdiğini anladıkça bunun için ne yapabiliriz? Farklı bir dünyada yaşamak için ne yapabilirizin cevabı aslında bu kitaplardır" diye konuştu.

"KİTAPLARDA 210 TANE MİKRO EYLEM VAR"

Kitaplara 'eş kitap' dediklerini belirten Hara, "Okurlar da bu şekilde alabilirler, isterlerse birini alırlar, hiç bir konu eksik olmayacak. Ama İyiliğin Hareket Hali'nde 210 tane mikro eylemimiz var. Günlük hayatta yapabileceğimiz, yaşamımızı değiştirecek eylemler. İyiliğin Bilim Hali'nde de 210 tane iyiliğin daha sağlıklı, sosyolojik olarak daha avantajlı, kariyer olarak daha etkili olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar var" ifadelerini kullandı.

"EYLEMLERİ YAPANLARIN FİZYOLOJİLERİ VE PSİKOLOJİLERİ DEĞİŞECEKTİR"

Biri biraz daha zihne, diğerinin ise biraz daha gönle ve eyleme hitap ettiğini dile getiren Hara, "Böyle bir tamamlama var. İyiliğin Hareket Hali'ndeki eylemlerin birçoğu da bilimsel dayanaklarla desteklenerek insanlara sunuldu. Yani bu eylemleri yaptıklarında iyi olacaklarına inanmalarına ihtiyaç yok. Zaten fizyolojileri ve psikolojileri neden sonuç ilişkisi içerisinde kesinlikle değişecektir" dedi.

"KENDİME DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"

"Mevsim ne kadar karanlık olursa, biz ışığımıza o kadar fazla sahip çıkmalıyız" diyen Hara, "Genelde etraf kötü olunca insanlar da gülümsemeyi bırakıyor. Bu yarının çocuklarını daha da kötü dünyaya doğuruyor. Ben bana göre daha gerçekçi olanım, 'bundan şikayet ediyorsak değiştirmek için emek harcamalıyız' diyenim. O emeğin kendime düşen tarafını layığıyla yapmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"KURUM VE ŞİRKETLER, ÇALIŞANA DEĞİL DE İNSANA YATIRIM YAPMAYA BAŞLADI"

Kurum ve şirketlerin hızla çalışana değil de insana yatırım yapmaya başladığını söyleyen Hara, "Ben 7-8 yıldır bütün kurumları eğitiyorum. Kalbime düşenleri paylaşıyorum ve çok da güzel sonuçlar alıyoruz. Bir yandan mesleki yetkinliklerine yatırım yapılırken, bir yandan da çalışanların insani yetkinliklerine yatırım yapılırsa, hem mesleğinde başarılı hem insani olarak mutlu etrafına ilham veren ve birbirini geliştiren insanlarla birlikte çalışma şansı bulabiliriz" ifadelerini kullandı.

"VERDİĞİM HER MESAJIN YAŞAMIMLA PARALEL OLMASINA DİKKAT ETTİM"

Kitaplardan elde edilen gelirin bir kısmının Toplum Gönüllüleri Vakfı'na (TOG) aktarılacağını belirten Hara, "Ben bugüne kadar verdiğim her mesajın, yaşamımla paralel olmasına dikkat ettim. Paralel olmayan hiçbir mesajla insanları eğitme hadsizliğinde bulunmadım. Böbürlenecek bir şey de değil, bunu söylememizin amacı insanların da bundan cesaret alıp böyle güzel projeler yapıp gençlere sahip çıkması. Biz bu iki kitabın gelirini TOG ile paylaşıyoruz" dedi.

(-GÖRÜNTÜ) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Metin Hara: Mevsim Karanlık Oldukça Işığımıza Sahip Çıkmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi
    10:58 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marble İzmir-29. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın kazananlarına ödüllerini verdi. Yarışmanın amacı, Türk doğal taşını genç tasarımcılar aracılığıyla dünyaya daha fazla duyurmak ve sektöre katkı sağlamaktır.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı
    10:14 Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Adige Kültür Derneği'ni ziyaret ederek, kültürel faaliyetler hakkında bilgi aldı. Vali Aslan, kültürler arası etkileşimin önemine dikkat çekerek, kültürel mirasın korunup gelecek nesillere aktarılmasının değerini vurguladı.

  • Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi
    09:58 Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi

    Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı Hayrola Karyola oyunu, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluştu. Oyunda müzik eşliğinde seyirciyle etkileşim halinde olan genç çiftlerin komik ve trajik durumları anlatılıyor. Oyun, geleneksel Türk tiyatrosu normlarından yararlanılarak sahneleniyor. Oyuncular, oyunu keyifle oynadıklarını ve yeni eklemelerle daha keyifli bir boyut kazandığını belirtiyor.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.

  • 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti
    09:29 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, 10 yaşındaki Sanem Ertan'ı ağırlayarak kendisine yazılan akrostiş şiiri hediye aldı. Başkan Zencirci, duygulandığını belirterek minik Sanem'e teşekkür etti.

  • ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti
    09:27 ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti

    ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri Çarşamba günü Çin tarafına iade etti. Manhattan Bölge Savcılığı, New York'taki Çin Başkonsolosluğu'nda düzenlenen teslim töreninde kültürel nesneleri Çin Ulusal Kültürel Miras İdaresi'nden bir heyete teslim etti. Çin ve ABD, Çin'e ait kültürel eserlerin ABD'ye yasadışı yollardan girmesini önlemek amacıyla Ocak 2009'da bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Zaptın geçerlilik süresi 14 Ocak'tan itibaren üçüncü kez uzatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı
    00:03 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonkarahisar Yeni Müzesi'nde başladı. Festivalin açılış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Çekyalı Daniel Matejca sahne aldı. Festival, Çekyalı besteci Antonin Dvorak'ın ölümünün 120. yılı anısına gerçekleştirildi. Festival kapsamında okul söyleşileri de düzenleniyor. Festival, 23 Nisan'da sona erecek.

  • Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    22:38 Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Yönetmen, yazar ve ressam Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' adlı kişisel sergisi, İstanbul Concept Gallery'de ziyaretçilere açıldı. Sergi, Pirselimoğlu'nun tuhaflıklar üzerine kurulu resimlerini içermekte olup, sanatçı tuhaflığın kendisindeki karşılığını bulmaya çalıştığını ifade etti. Sergi, 16 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

  • Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi
    22:34 Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi

    Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi konser verdi. Çankaya Sahne'deki konserde, Jiri Sevcik, Vladislav Borovka, Jan Brabec, Vaclav Fürbach ve Mikulas Koska'nın yer aldığı topluluk, Mozart, Farkas, Bizet, Dvorak ve Hallam'ın eserlerini seslendirdi. Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi üyeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmıştır ve birçok önemli orkestrada görev almaktadır.

  • ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak
    22:09 ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak

    ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali adlı iki özel dijital içerik sunacak. Konserde genç yetenekler sahne alırken, müzikal çocukları İpek Yolu'nun müziğine ve kültürüne dair büyülü bir yolculuğa çıkaracak.


Advertisement