Metin Şentürk, BM Konserine Hazırlanıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Metin Şentürk, BM Konserine Hazırlanıyor

Metin Şentürk, BM Konserine Hazırlanıyor

Sanatçı Metin Şentürk, 6-9 Eylül tarihleri arasında katılacağı Birleşmiş Milletler (BM) Engelli Hakları Sözleşmesine Taraf Devletler Toplantısı'nda başkanı olduğu Dünya Engelliler Birliği'ni tanıtacak ve konser verecek.

27.08.2011 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Metin Şentürk, 6-9 Eylül tarihleri arasında katılacağı Birleşmiş Milletler (BM) Engelli Hakları Sözleşmesine Taraf Devletler Toplantısı'nda başkanı olduğu Dünya Engelliler Birliği'ni tanıtacak ve konser verecek.

Dünya Engelliler Birliği Başkanı ve sanatçı Metin Şentürk, Türkiye'nin, BM Engelliler İçin Dünya Eylem Planı'nı kabul eden ülkeler arasında yer aldığını belirterek, Türkiye'de engellilere yönelik özellikle son 10 yılda önemli bir yol kat edildiğini söyledi.

Dünya Engelliler Birliğini kurarak, dünyada yaşayan yaklaşık 700 milyon engellinin bir ilgi alanıyla ilgili bir faaliyet kapısı açtıklarını belirten Şentürk, birliğin merkezini dünyanın doğusu ve batısı arasında bir köprü olması nedeniyle İstanbul'da kurduklarını ifade etti.

-"Engellilerin sosyal irtibat üssünü oluşturuyoruz"-

Başkanlığını yürüttüğü Dünya Engelliler Vakfını, Dünya Engelliler Birliğini hayata geçirmek amacıyla kurduklarını anlatan Şentürk, şu değerlendirmede bulundu:

"22 Ekim'de de bu birliğin kuruluşunu İstanbul'da resmen gerçekleştiriyoruz. BM'deki toplantıda da bunu ilan edeceğim. Dünyada yaşayan 700 milyon engellinin sosyal irtibat üssünü oluşturuyoruz İstanbul'da. Her şeyin, her konunun merkezi Brüksel ya da Cenevre olmamalı. İstanbul'da, Türkiye'nin engellilik ve engelliler konusunda özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hassas tavrı ve yaklaşımıyla birlikte cesaret bulduk. Ülkemize, bizim vizyonumuza yakışır bir adım atıyoruz. Elbette bu çok kolay bir süreç değil. Avrupa'da özellikle bu konuda bizim var olmamıza karşı çeşitli tepkiler oluyor ama biz bu tepkileri bekliyorduk zaten. Çok da normal karşılıyoruz. Onun için zaman ve sabır, bu işin iki anahtarıdır. İçine insan sevgisini koyduğunuz zaman zaten başka bir şeye gerek kalmıyor. "

Şentürk, engelsiz tatil köylerinden omurilik hastanelerine, engelsiz hayvan rehabilitasyon merkezlerinden geriatri merkezlerine kadar çeşitli projeleri, çeşitli fonlardan ve uluslararası kampanyalardan elde edecekleri kaynaklarla, Türkiye rol modelliği üzerinden, birliğe üye olan bütün ülkelerde uygulamayı hedeflediklerini anlattı.

-BM'de konser veren ilk Türk sanatçı olacak-

BM Engelli Hakları Sözleşmesine Taraf Devletler Toplantısı kapsamında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek paralel etkinlik çerçevesinde vereceği konser ile "BM'de konser veren ilk Türk sanatçı" unvanına da elde edecek olan Metin Şentürk, şunları anlattı:

"Müzik evrensel bir dildir. Bu toplantıda ortak dili konuşacağız. Bu konserin hazırlıklarını yapıyoruz. Orada şarkı söylemek başka bir heyecanlı durum yaratacak. Türk Sanat Müziği eserleri dışında İngilizce bir de şarkı hazırlıyorum. Bu birliği kurma fikri doğduğundan beri, İngilizce dersler de alıyorum. Bu anlamda eksiklerimi bir bir tamamlamaya çalışıyorum. Ülkemi, en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. "

Gelecek yıl Stevie Wonder'in BM'de konser vermesi üzerine planlanan bir programın olduğunu, bu konserde kendisinden Wonder ile birlikte şarkı söylemesinin istendiğini anlatan Şentürk, "Bu yıl konseri ben başlatıyorum. Sanıyorum bu dünyada bir ilk olacak. Hem müziğimiz, hem projemiz, hem vizyonumuz hem de kendimize olan güvenimizle orada yeterince dikkat çekeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de kendisine büyük bir destek verdiğini dile getiren Şentürk, "Başbakanımızdan, bundan sonraki yurt dışı gezilerindeki heyette, Dünya Engelliler Birliği ile ilgili gerekli temaslarda bulunabilmek adına bulunmamı rica ettim. Uygun olan seyahatlerde beni görebileceksiniz" diye konuştu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Metin Şentürk, BM Konserine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement