Metris Önünde Erken Yaşta Evlilik Mağdurlarından Eylem - Son Dakika
Güncel

Metris Önünde Erken Yaşta Evlilik Mağdurlarından Eylem

Metris Önünde Erken Yaşta Evlilik Mağdurlarından Eylem

Haber - Kamera: Enver Alas, İstanbul / DHAErken yaşta evlendikleri için haklarında açılan kamu davaları sonucu eşleri cezaevine giren bir grup kadın, Metris Cezaevi önünde oturma eylemi yaptı.

15.06.2017 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber - Kamera: Enver Alas, İstanbul/ DHA

Erken yaşta evlendikleri için haklarında açılan kamu davaları sonucu eşleri cezaevine giren bir grup kadın, Metris Cezaevi önünde oturma eylemi yaptı. Genç yaşta gelin olan kadınlar, eşlerinin cezaevine girmesiyle mağdur olduklarını belirterek bir defalığına 'af' istedi.

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden çocukları ve yakınları ile bir araya gelen 10 kişilik grup, saat 10.30 sıralarında Metris Cezaevi önünde buluştu. Burada oturma eylemine başlayan grup, 'Tecavüzcüyle aynı kefeye koyuluyoruz', 'Tek suçumuz erken evlenmek', 'Tek seferlik af istiyoruz' yazılı dövizler açtı.

Erken evlenenler, haklarında açılan kamu davalarıyla hapis cezası alan eşlerinin cezaevine girmesiyle yaşadıkları mağduriyetleri yaptıkları basın açıklamasıyla anlattılar. Eyleme Denizli'den katılan Mahinur Bilmez, 15 yaşında kaçtığı eşiyle severek bir evlilik yaptığını belirterek eşinin 7 yıl sonra 7 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Kensini gibi 3 bin 800 aile bulunduğunu belirten Bilmez, "Bu cezalar bizleri korumak için verilse de bizi ve evlatlarımızı korumuyor" diye konuştu.

"EŞLERİMİZİ TECAVÜZCÜLERLE BİR TUTMASINLMAR"

Mahinur Bilmez, yaşadıkları mağduriyetleri ise "Eşim cezaevine girdi biz sahipsiz kaldık. Biz devletten para yardımı beklemiyoruz eşlerimizi istiyoruz. Bizim eşlerimizi tecavüzcülerle bir tutmasınlar. Tamam biz vakitsiz sevdik ve bir hata yaptık. Kesinlikle erken yaşta evliliğin de önünün açılmasını istemiyoruz. Sadece bu 3 bin 800 aile için bir düzenleme getirilsin.

BİR KERELİĞİNE  'AF' ÇIKARILMASINI TALEP ETTİLER

15 yaşında evlilik yapan ve üç çocuk sahibi olan Emine Erbaş ise "O zamanlarda köy yerindeydik ve bunun suç olduğunu bilmiyorduk. eşim, 10 yıl sonra 11 yıl hapis cezası aldı. Çocuklarımla mağdurum. Bir yasa çıkacaktı ancak insanlar tepki gösterdiği için olmadı. Bizler tecavüzcüye af istemedik. Bizler nikahlandık. Geriye dönük tek seferlik af istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eşi 2 aydır Metris Cezaevi'nde tutuklu olan Şennur Taş da "Bir yasa çıkacaktı ve biz ondan yararlanacaktık ancak farklı taraflara çekildi. biz sadece evlenip, nikahlanıp çocukları olanlar için bir kereliğine af istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından grup, gerçekleştirdikleri eylemi yarım saat sonra sona erdirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Metris Önünde Erken Yaşta Evlilik Mağdurlarından Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement