Mevlana Büyükçekmece'de Şeb-i Arus Töreniyle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mevlana Büyükçekmece'de Şeb-i Arus Töreniyle Anıldı

Mevlana Büyükçekmece\'de Şeb-i Arus Töreniyle Anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 744’üncü yılında Şebi-i Arus anma töreni düzenledi.

18.12.2017 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 744'üncü yılında Şebi-i Arus anma töreni düzenledi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu'nda gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenine Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi.

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Şeb-i Arus töreninde Mevlana'nın yaşam felsefesi ve hayatı anlatıldı.

Büyükçekmecelilerin yoğun ilgi gösterdiği Şeb-i Aruz anma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü temsilen Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner katıldı.

Bayram Ali Üner, "Mevlana'nın vefatının üzerinden 744 yıl geçmiş olmasına karşın felsefesi ve eserleriyle çağları aşmış çok önemli bir şahsiyettir. Mevlana, "Gel ne olursan ol, gel" dizelerine yansıdığı üzere insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Hayata ve insanlara bakışıyla bir fikir adamı olarak da tüm dünyada kabul görmektedir. Kendisini rahmetle anıyoruz" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mevlana Büyükçekmece'de Şeb-i Arus Töreniyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor
    10:57 Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yaşanan içme suyu sorunu, yeni keşfedilen kaynaklarla çözülmeye çalışılıyor. Belediye Başkanı Bekir Torun, projenin hayata geçmesi için İller Bankası'ndan destek beklediklerini belirtti.


Advertisement