Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü

Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 744'üncü yıl dönümü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından anma programı düzenledi.

18.12.2017 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 744'üncü yıl dönümü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından anma programı düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda, şef Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Tasavvuf Müziği Korosu, ilahi ve kasideler seslendirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, programda yaptığı konuşmada, maddi hizmetlerin dışında gönüllere de hitap etmek gerektiğini belirterek, "Bu noktada Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hem geçmişimizdeki güzelliklere hem de değerlerimize sahip çıkarak anlaşılması ve anılması noktasında her türlü hassasiyeti gösteriyor ve bu tür etkinlikler yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

Mevlana ve Şeb-i Arus hakkında katılımcılara açıklamalarda bulunan Zolan, yaşanılan dünyanın geçici olduğunu ve geçerken iz bırakılması gerektiğini vurguladı.

Gecede, Denizli Büyükşehir Belediyesi sema ekibi 'Ayin-i Şerif' icra etti.

Zolan, programa konuk sanatçı olarak katılan Serdar Tuncer'e, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi İmamı Ali Sürücüoğlu ve müezzini Ahmet Sarıkaya'ya plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement