Mevlana'nın Konya'ya Gelişinin 786. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mevlana'nın Konya'ya Gelişinin 786. Yıl Dönümü

Mevlana\'nın Konya\'ya Gelişinin 786. Yıl Dönümü

SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından panel düzenlendi SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan: "Enstitümüzün kurulmasıyla yurt içi ve yurt dışında Mevlana ve Mevlevilik düşüncesini anlatan kurum haline geldik.

02.05.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ailesiyle Konya'ya gelişinin 786. yıl dönümü dolayısıyla, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından panel düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde, Mevlana, Mevlevilik ve tasavvufun önemi anlatıldı.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler, yaptığı konuşmada, 786 yıl önce Konya'yı şereflendiren Mevlana ve ailesinin gelişini, 1985 yılında ilk defa üniversite olarak kutlamaya başladıklarını söyledi.

Bu etkinliğin artık gelenek haline geldiğini belirten Şimşekler, "Allah, Türkiye'nin her şehri, beldesi ve toprağına belli özellikler bahşetmiş, 786 yıl önce de Konya'ya Hazreti Mevlana'yı bağışlamıştır" dedi.

Mevlana'nın Konya'ya bağışlanan bir inci olduğunu vurgulayan Şimşekler, "Hazreti Mevlana, bu açıdan taşıdığımız önemli bir mücevherdir. Konyalı olarak Hazreti Mevlana mücevheriyle süslenmişiz, umarım bu süsü layıkıyla taşıyoruzdur. Taşımaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan da Mevlana ve ailesiyle ilgili her türlü etkinliğin, üniversitenin çatısı altında bilimsel çerçevede anlatılmaya çalışıldığını dile getirerek, "Enstitümüzün kurulmasıyla yurt içi ve yurt dışında Mevlana ve Mevlevilik düşüncesini anlatan kurum haline geldik. Artık lisansüstü eğitimle bunun dünyaya yayılmasını sağlamak adına çalışmalarımız sürmektedir" diye konuştu.

Panelde, Beykent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar "Yenikapı-Bahariye Mevlevihaneleri Ekseninde Mevlevilik", Ankara Üniversitesi'nden Halil İbrahim Sarıoğlu "Mevlana'yı ve Mesneviyi Anlama Bağlamında Tasavvufun Önemi", SÜ'den emekli öğretim üyesi Dr. Yakup Şafak da "Hatıralarla Mevlevi Zerafeti ve Adabı" konusunda katılımcılara bilgi verdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlana'nın Konya'ya Gelişinin 786. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement