"Mevlana Şehrinde Olmak" İsimli Seminer - Son Dakika
Yerel

"Mevlana Şehrinde Olmak" İsimli Seminer

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, turizme hizmet konusunda diğerlerine göre farklılaşmış esnafların mutlaka belgelendirilmesi gerektiğini söyledi.

01.12.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, turizme hizmet konusunda diğerlerine göre farklılaşmış esnafların mutlaka belgelendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mevlana Kültür Merkezi'nde, Şeb-i Arus törenleri öncesi Konya'daki esnaflara yönelik "Mevlana Şehrinde olmak" isimli eğitim semineri düzenlendi.

Vali Doğan, katılımın oldukça az olduğu seminerdeki konuşmasında, Konya'daki turizm sektörünün endüstrileşmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Herkesin, Konya'ya gelen misafirleri, evine gelecek misafirler gibi karşılaması gerektiğini ifade eden Doğan, "Turizme hizmet konusunda diğerlerine göre farklılaşmış esnaflar mutlaka belgelendirilmeli. Belge alıp dükkanının bir köşesine asmayan esnafın rekabetçilikte de geri kaldığını o zaman anlayabiliriz. Bu günkü eğitim seminerine katılımın az olmasından çıkarmamız gereken sonuç budur" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise eğitim seminerine katılımın az olmasının eğitime ihtiyacın da az olması anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

İletişimin iyi kurularak doğru mesajın verilmesi gerekliliğini dile getiren Akyürek, "Çok güzel mekanlarda hizmet edip muameleniz, iletişimiz kötüyse, şehrinize gelen olumsuz elektrik alırsa, kültürümüzü, değerlerimizi anlatamayız, turizmimizi geliştiremeyiz" dedi.

Şeb-i Arus törenlerine, dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçiler geldiğini ve ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çeken Akyürek, şunları kaydetti:

"Biz de gelişmelere paralel olarak hazırlanmalı ve daha iyi bir hizmeti nasıl sunacağımıza dair çalışmalar yapmalıyız. Mevlana Kültür Vadisi, Kültürpark ve Alaaddin tepesi gibi ziyaretçi sayısı çok olan alanlardaki yenileme ve düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Böyle eğitim seminerlerine şiddetle ihtiyacımız var. Daha eğitimli rehberlerin yanında halkımızın da donanımlı olması gerekiyor. Konya için böyle eğitim seminerlerinin faydalı olduğuna inanıyorum ve böyle etkinliklerin her yıl sistemli bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyorum."

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşeklerin moderatörlüğünü yaptığı seminerde, SÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, SÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Altunbaş, Gazeteci Yazar Uğur Özteke ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden konuşma yaptılar.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Mevlana Şehrinde Olmak' İsimli Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement