Mevlid-i Nebi Haftası - Son Dakika
Güncel

Mevlid-i Nebi Haftası

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, "Bugün gerçek anlamda Müslümanların ibadetlerini rahat yapabilecekleri, çocuklarına dinlerini öğretebilecekleri güzel ortamlar doğdu.

23.11.2018 01:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, "Bugün gerçek anlamda Müslümanların ibadetlerini rahat yapabilecekleri, çocuklarına dinlerini öğretebilecekleri güzel ortamlar doğdu." dedi.

Batman'da İl Müftülüğünce, "Mevlid-i Nebi Haftası" dolayısıyla, "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu program düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğünde, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Malkoç, tarih boyunca fitne çıkarmaya, bozgunculuk yapmaya çalışanları olduğunu söyledi.

Türkiye'nin farklı yerlerinde yetişen din adamlarının, fitne çıkarmaya çalışanlara engel olarak, vatandaşa Kur-an'ı Kerim ve Hz. Peygamberin yolunu gösterdiğini belirten Malkoç, "Dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'de olduğu gibi Diyanet teşkilatı yok." dedi.

Malkoç, "Bugün gerçek anlamda Müslümanların ibadetlerini rahat yapabilecekleri, çocuklarına dinlerini öğretebilecekleri güzel ortamlar doğdu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın 100 binin üzerinde görevlisi var. Çok şükür Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı okullarda seçmeli ders. Bundan daha güzel bir mutluluk olamaz." şeklinde konuştu.

Batman Valisi Hulusi Şahin de doğrudan yana olunduğunda toplumun olumlu anlamda değişeceğini belirtti.

Dünyada yapılan işlerin hasadının ahirette yapılacağının unutulmaması gerektiğini anlatan Vali Şahin, şunları dile getirdi:

"Hepimize bir rol verilmiş ayrıca başka rollerimiz de var. Evde babayız, eşiz ve komşuyuz. Hepsinde de bu role göre Peygamberimiz nasıldı, nasıl bir örnekti diyerek, ona uymaya çalışalım. Ne kadar bu yolda iyi yürürsek o kadar iyi insan oluruz. Bu sadece Müslümanlığın değil insanlığın da gereği."

İl Müftüsü Turgut Erhan ise Hz. Muhammed'in hayatından örnekler verdi.

Erhan, "Resulullahın sünneti Kur'an'ın hayata aktarılış biçimidir." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar da Mevlid-i Nebi Haftasının önemine değinerek, haftanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Programa, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlid-i Nebi Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mevlid-i Nebi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement