Mevlid Kandili'nde Peygamber Efendimize 5 Dilde Naatlar - Son Dakika
Güncel

Mevlid Kandili'nde Peygamber Efendimize 5 Dilde Naatlar

Peygamber Efendimiz’in doğumunu müjdeleyen "Mevlid Kandili"nde 5 ülkenin gençleri, kendi dillerinde okudukları naatlarla Hz. Muhammed’i andı.

30.11.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamber Efendimiz'in doğumunu müjdeleyen "Mevlid Kandili"nde 5 ülkenin gençleri, kendi dillerinde okudukları naatlarla Hz. Muhammed'i andı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı ile birlikte "Diller Farklı Olsa da Gönüller Bir" sloganıyla düzenlediği "3. Uluslararası Naat-ı Şerif Gecesi", Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Geceye; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve öğrencilerin okudukları selavatlarla başladı. Mihmandar İlahi Grubu da seslendirdikleri ilahilerle Peygamber Efendimiz'e duyulan özlemi dile getirdiler.

Diller farklı, gönüller bir

Diller farklı olsa da gönüllerin bir olduğunu söyleyen Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara, "Naatın edebiyatımızda çok önemli bir yeri var. Türkiye'de Türkçe yazılan naatların yanı sıra Esenler Belediyesi ile yaptığımız üçüncü programda uluslararası öğrencilerimiz kendi dillerinde yazılmış naatları sizlere okuyorlar. Diller farklı olabilir ama hislerimiz, gönüllerimiz bir" diye konuştu.

"Doğumuyla dünyayı şereflendirdi"

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da davetlilerin Mevlid Kandili'ni tebrik ettikten sonra, "Peygamber Efendimiz'in doğumuyla dünyayı şereflendirdiği Mevlid Kandili bugün. Allah hepimizin dualarını kabul etsin. Bu özel ve güzel günde vatanımıza ve milletimize dua etmeyi unutmayın" ifadelerini kullandı.

Mevlid Kandili duasını Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat yaptırdı. Programa katılan Esenlerliler hep birlikte ellerini semaya açarak dualara 'amin' dediler.

5 ülkeden gençler naat okudu

"3. Uluslararası Naat-ı Şerif Gecesi"nde Bangladeş, Mısır, Mozambik, Özbekistan ve Türkiye'den öğrenciler, Peygamber Efendimize duydukları sevgiyi kendi dillerinde okudukları naat-ı şerifler ile ifade ettiler. Peygamber Efendimiz'in naatlarla yad edildiği gecede dinleyenler duygusal anlar yaşadı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mevlid Kandili'nde Peygamber Efendimize 5 Dilde Naatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement