Mevlit Kandili Dualarla İdrak Edildi - Son Dakika
Güncel

Mevlit Kandili Dualarla İdrak Edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlit Kandili tüm yurtta huşu içinde eda edildi.

19.11.2018 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlit Kandili tüm yurtta huşu içinde eda edildi.

MEVLİT KANDİLİ'NDE VATANDAŞLAR YAĞMURA RAĞMEN EYÜP SULTAN CAMİİ'NE AKIN ETTİ

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olan Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar yağmura rağmen Eyüp Sultan Camii'ne akın etti. Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olan Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar yağmura rağmen Eyüp Sultan Camii'ne akın etti. Mevlit Kandili'ni idrak etmek için sadece Türkiye'den değil yurt dışından da gelen binlerce vatandaş Eyüp Sultan Camii'ni doldurdu. Bazı vatandaşlar cami etrafında lokum ve şeker dağıttı. Öte yandan kimi vatandaşlarda cami içinde yer bulamadığı için yağmura rağmen avluda namaz kıldı.

"BUGÜN EYÜP SULTAN İLÇEMİZDE O GÜZEL VE BÜYÜK SAHABEYİ MİSAFİR EDİYORUZ " Bugün Eyüp Sultan Camii'nde Peygamber Efendimizin doğum gününü idrak etmeye çalışacaklarını belirten İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ömer Erden, "Aziz milletimizin Mevlit gecesini tebrik ediyor, Mevlid-i Nebi'nin birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bugün Eyüp Sultan Camii'nde Ebu Eyyüb el-Ensari hazretlerinin misafiri olarak Peygamberimizin doğum gününü idrak etmeye çalışacağız. Peygamberimiz Medine'ye hicret ettiğinde Ebu Eyyüb el-Ensari hazretleri onu misafir etmişti. Bizlerde bugün Eyüp Sultan ilçemizde o güzel ve büyük sahabeyi misafir ediyoruz" diye konuştu. Ablasıyla beraber kandili kutlamak için Almanya'dan gelen Gülsen Çopur adlı vatandaş, "Biz ablamla birlikte Almanya Dortmund'dan geliyoruz. Eyüp Sultan çok güzel bir cami. İstanbul'da gezilmesi gereken bir cami olduğu için buraya geldik. Önceden de Sultanahmet ve Ayasofya'yı gördük. Bugün de kandile denk geldi. Çok mutlu olduk. İstanbul'a bu ikinci gelişim. 8 sene önce de gelmiştim. Rabbim olmayanlara nasip etsin. Sağlıklı ömürler, bol kazançlar, hastalarımıza şifa versin. Herkesin kandilini kutluyorum. Kandiliniz mübarek olsun" dedi.

"SANKİ BÜTÜN TÜRKİYE BURADAYMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ " Kandillerde Eyüp Sultan Camii'ne geldiğinde çok yoğun duygular içerisinde olduğunu dile getiren Hacı Ömer Külüm adlı vatandaş ise, "Annemle beraber geldim. Bugünü daha anlamlı geçirmek için Eyüp Sultan Camii'ne geldik. Çok mutlu olduk. Peygamberimizin doğum günü. Yoğun duygular içerisindeyiz. Burası Eyüp Sultan. Bu duyguların en derinden yaşandığı yerler. Ailemle beraber her yıl gelmeye çalışıyorum. Şehir dışından bile gelenler var. Sanki bütün Türkiye buradaymış gibi hissediyoruz. Bütün Müslüman aleminin kandili mübarek olsun" diye konuştu.

SELİMİYE'DE MEVLİT KANDİLİ COŞKUSU Edirne'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Selimiye Camii'nde Mevlit Kandili coşkusu yaşandı. Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu 2. Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlit Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı mübarek Mevlit Kandili'ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Selimiye'ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden, ardından Edirne İl Müftülüğü'ne bağlı görevlilerce okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif'i ve birbirinden güzel ilahileri dinledi. Cemaat, 'Mevlit' konulu vaazı da dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı. Gecede, cami cemaatine sütlü deva-i misk, lokum ve çay ikram edildi.

MEVLİT KANDİLİ'NDE CAMİLER DOLDU Elazığ'da Mevlit Kandili'nde binlerce vatandaş camilere akın etti. Elazığ'da Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar kentte başta İzzet Paşa Camisi olmak üzere tüm camileri doldurdu. Camilerin dolduğu gecede dışarıda namaz kılan vatandaşlar ellerini semaya açıp dua etti. İzzet Paşa Camisi'nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya da gecenin önemini hakkında bilgi vererek dua etti. Yatsı namazının ardından cemaate süt ve lokum ikramı edildi.

ANKARA'DA MEVLİT KANDİLİ COŞKUSU Ankara'da Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Ankara'da vatandaşlar, Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yıl dönümünü kutlamak için Kocatepe Camine akın etti. Cami içinde önce Kur'an-ı Kerim okundu, daha sonra ilahiler söylendi. Kandil gecesine yoğun ilgi gösteren Ankaralılara, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kandil simidi, çay ve lokum dağıttı. Mevlid Kandili'ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Ankara'nın büyük camilerinden olan Melike Hatun Camii, Kocatepe Camii ve Hacı Bayram Veli Camii'ne akın etti.

BALIKESİR'DE MEVLİT KANDİLİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI Balıkesir'de Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Balıkesir'de vatandaşlar Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yıl dönümünü kutlamak için başta tarihi Zağnos Paşa olmak üzere tüm camilere akın etti. Zağnos Paşa Caminde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlidi Şerif okundu. İl Müftüsü Ramazan Topcan'ın Mevlit Kandili'nin önemine değinerek bir vaaz verdi. Camiye gelen vatandaşlara Balıkesir Üniversitesi Türk Kızılay'ı Topluluğu Öğrencileri lokum dağıtarak gül suyu ikramında bulundu.

(Alper Suat Tutaşı -Koray Ustabaşı-Mehmet Hanifi Şahin-Mustafa Apaydın-Hasan Otağ Fırıncıoğulları/İHA)

Mevlit Kandili Dualarla İdrak Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mevlit Kandili Dualarla İdrak Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi
    18:27 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, seçildiği günden bu yana vatandaşları ve STK temsilcilerini kabul ederek, herkese eşit hizmet edeceklerini vurguladı. Başkan Kurnaz, İlkadım'ı gurur duyulan bir ilçe haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu
    18:21 AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu

    AKP ve MHP grupları, CHP Grubu'na taziye ziyaretinde bulunarak, CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.


Advertisement