Mevlit Kandili'ne doğru - Son Dakika
Güncel

Mevlit Kandili'ne doğru

Mevlit Kandili\'ne doğru

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

27.10.2020 18:23  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Taşar, mesajında, insanlığı karanlıktan kurtarmak ve ebedi saadete erdirmek için alemlere nur olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyay teşriflerinin 1449. yıl dönümünün idrak edildiğini belirtti.

Hz. Muhammed'i sevmenin, onu örnek almanın, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı bugüne ulaştırarak hayatlarına yansıtmak demek olduğunu ifade eden Taşar, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz insanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. Bitlisli hemşerilerimin, milletimizin ve İslam aleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede edilecek duaların yapılacak ibadetlerin hak katında makbul olmasını temenni ediyorum. Leyle-i Mevlidin ülkemiz, milletimiz ve cümle ümmet-i Muhammed için hayırlara vesile olmasını, sağlığımızla imtihan edildiğimiz bu zor zamanlarda sağlıklı günlere kavuşmayı nasip etmesini, manevi bir uyanışa, yeni bir dirilişe kapı aralamasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Rektör Yardım da alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesini hep birlikte idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Mübarek doğumu asırlar önce müjdelenen Hz. Muhammed'in tesis ettiği toplumsal yapının, tüm insanlığın varmak istediği nihai nokta olduğunu aktaran Yardım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bozulmak istenen huzur ve kardeşlik ortamını daha da güçlü bir şekilde tesis etmek için kandillerin yarattığı manevi iklim, biz Müslümanlar için önemli bir fırsattır. Af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu müstesna zamanlarda edilen tüm duaların kabul olması temennisiyle Mevlit Kandili'nin başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlık için sağlık, huzur, kardeşlik ve hoşgörü iklimini geliştirmesine hizmet etmesini diliyor, İslam aleminin, aziz milletimizin, Bitlislilerin ve üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin Mevlit Kandili'ni kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mevlit Kandili'ne doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement