Mevlit Kandilinde Süt ve Çorba İkramı - Son Dakika
Güncel

Mevlit Kandilinde Süt ve Çorba İkramı

Mevlit Kandilinde Süt ve Çorba İkramı

Sarıcakaya Belediyesi, Mevlit Kandili dolayısı ile düzenlenen Kutlu Doğum programları kapsamında merkez ve tüm mahallelerdeki camilerde vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

20.11.2018 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıcakaya Belediyesi, Mevlit Kandili dolayısı ile düzenlenen Kutlu Doğum programları kapsamında merkez ve tüm mahallelerdeki camilerde vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Programa; Sarıcakaya Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, İlçe Müftüsü Ahmet Kanatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yazar da katıldı. İlçe Müftüsü Kanatlı'nın kıldırdığı yatsı namazı, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilaveti, okunan Mevlid-i Şerif ve dualardan sonra tüm mahallelerde camilerde belediye personeli tarafından süt dağıtımı gerçekleştirildi.

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, "Peygamber Efendimiz (S.A.S) dünyayı şereflendirdiğinde mübarek annesi tarafından kendilerine süt ikram edilmişti. Yine Miraç'a çıkarken de süt takdim edilmiştir. Bundan dolayı da ecdadımız Osmanlı da Mevlit ve Miraç gecelerini süt günü olarak kutlamışlardır. Diğer yandan dönemin Milli Eğitim Bakanı olan AK Parti Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Nabi Avcı'nın da önerisi ile ecdadımızın bu unutulmaya yüz tutmuş geleneğini canlandırdık" dedi

Sabah namazı sonrasında da öğrenci ve gençlere çorba, simit ve yine süt ikramı

Kutlu Doğum programı dahilinde sabah namazı sonrasında da öğrenci ve gençlere Bilal Habeş-i Camii'nde çorba, simit ve yine süt ikramı yapıldı. Belediye Başkanı Güler, "Bu gece veladet kandilidir. Bu gece bizi yoktan var eden, yerdeki karıncadan, havada uçan kuşa kadar bütün mahlükatı insanoğlu için halk eden, rahmeti mağfireti bol olan rabbimizin; 'Sen olmasaydın, bu alemi halk etmezdim' dediği bir gecedir. Bu mübarek günde insanlığa rahmet olarak gönderilen son Peygamberimizin kutlu doğumunu yad ettik. ve bu vesile ile de süt dağıtımı gerçekleştirdik. Sabah namazında da öğrencilerimiz ve gençlerimizle bir araya gelerek onlara çorba, kahvaltı ve sıcak süt ikramında bulunduk" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mevlit Kandilinde Süt ve Çorba İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement