Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Başkonsolosluklarını Kapatan Avrupa Ülkelerine: "'türkiye'de Terör Tehdidi Var' İmajı Vermek İstiyorlarsa, Bu Dostluğa da... - Son Dakika
Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Başkonsolosluklarını Kapatan Avrupa Ülkelerine: "'türkiye'de Terör Tehdidi Var' İmajı Vermek İstiyorlarsa, Bu Dostluğa da...

Mevlüt Çavuşoğlu\'ndan Başkonsolosluklarını Kapatan Avrupa Ülkelerine: "\'türkiye\'de Terör Tehdidi Var\' İmajı Vermek İstiyorlarsa, Bu Dostluğa da...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinin güvenlik gerekçesiyle vatandaşlarına uyarılarda bulunması ve başkonsolosluklarını kapatmasına ilişkin, “Bu konsoloslukları ya da büyükelçilikleri kapatırken bizimle detayları paylaşmadan önce bu adımları atmaları, tüm ülkeler için söylüyorum, maksatlı. Burada ‘Türkiye istikrarsız, Türkiye'de terör tehdidi var’ imajı vermek istiyorlarsa, bu dostluğa da yakışmaz, sığmaz müttefikliğe de sığmaz. Hele hele, seçim öncesi Türkiye'yi, AK Parti iktidarını, Cumhurbaşkanlığı iktidarını, bizleri zor duruma düşürmeye çalışıyorlarsa bizim halkımız da bunun arkasında ne olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

03.02.2023 13:35  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinin güvenlik gerekçesiyle vatandaşlarına uyarılarda bulunmasını ve başkonsolosluklarını kapatmasına ilişkin, "Bu konsoloslukları ya da büyükelçilikleri kapatırken bizimle detayları paylaşmadan önce bu adımları atmaları, tüm ülkeler için söylüyorum, maksatlı. Burada 'Türkiye istikrarsız, Türkiye'de terör tehdidi var' imajı vermek istiyorlarsa, bu dostluğa da yakışmaz, sığmaz müttefikliğe de sığmaz. Hele hele, seçim öncesi Türkiye'yi, AK Parti iktidarını, Cumhurbaşkanlığı iktidarını, bizleri zor duruma düşürmeye çalışıyorlarsa bizim halkımız da bunun arkasında ne olduğunu çok iyi biliyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İstanbul'da Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile görüştü. Görüşmelerinin ardından Türkiye-Arjantin arasında iş birliği anlaşmaları imzalayan iki bakan, ortak basın toplantısı düzenledi.

Tahıl anlaşmasının sorunsuz bir şekilde işlemesi için gerekenlerin yapıldığını belirten Çavuşoğlu, "Ara sıra sorunlar çıkabiliyor. Bu tür durumlarda Sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın Putin hem Sayın Zelenski'yi arayarak sorunların aşılması konusunda adımlar atıyorlar, liderler düzeyinde. Biz de bunların takibini yapıyoruz. Mart ayının ortasında ikinci dört aylık dönem de bitiyor. Şimdiden tekrar uzatılması, hatta daha da uzun uzatılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun dünya gıda güvenliği için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve özellikle en az gelişmemiş ülkeler için önemini çok iyi biliyoruz. Biz hem Ukrayna'dan hem Rusya'dan gelen tahılın Türkiye'de öğütülerek un ve diğer türleriyle birlikte Afrika ülkelerine gönderilmesi için de çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

"'TÜRKİYE İSTİKRARSIZ, TÜRKİYE'DE TERÖR TEHDİDİ VAR' İMAJI VERMEK İSTİYORLARSA, BU DOSTLUĞA DA SIĞMAZ MÜTTEFİKLİĞE DE SIĞMAZ"

Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinin güvenlik gerekçesiyle Türkiye'deki vatandaşlarına uyarıda bulunmaları ve başkonsolosluklarını kapatmasına ilişkin şunları kaydetti:

"Niçin kapattılar, bir terör tehdidin olduğunu söylüyorlar. Şimdi, bir terör tehdidi varsa, hele hele müttefik isek bu tehdidin nereden kaynaklandığını, yani bir yerden istihbarat geldi, kimden kaynaklandığını bize bildirmeleri gerekmez mi? Bize söylüyorlar, 'Somut bilgilerimiz var. Tehdit var. O nedenle kapatıyoruz.' Peki, kimden geldi? Nerede? O konularda bir bilgi yok. Doğru olan bu bilgileri bize aktarmaları. Yani güvenlik birimlerimize, istihbarat birimlerimize aktarmaları ve böyle bir tehdit varsa saldırıya dönüşmeden önce bertaraf edilmesi gerekir. Şimdi İçişleri Bakanlığı'na soruyoruz, böyle somut bir bilgi paylaşımı yok, istihbarat paylaşımı yok. İstihbaratımıza soruyoruz, somut bir bilgi paylaşımı yok. Peki siz kapattınız da böyle bir tehdit var, saldırıya dönüştüğü zaman ne olacak? Sadece kendinizi mi düşünüyorsunuz? Aslında bu açıklamaların ve bu kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Tam da bunu söyledik biz, büyükelçileri Bakanlığa çağırarak. Bazı bakanlar ile de görüştük. Dün akşam Hollanda Dışişleri Bakanı ile de görüştük. Hollanda Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçilik buradan aldıkları başvuruları İstanbul'a göndererek, hafta sonu da vize işlemi yapacaklar. Bu bir iyi niyet göstergesi. Bu konsoloslukları ya da büyükelçilikleri kapatırken bizimle detayları paylaşmadan önce bu adımları atmaları, tüm ülkeler için söylüyorum, maksatlı. Burada 'Türkiye istikrarsız, Türkiye'de terör tehdidi var' imajı vermek istiyorlarsa, bu dostluğa da yakışmaz, sığmaz müttefikliğe de sığmaz. Hele hele, seçim öncesi Türkiye'yi, AK Parti iktidarını, Cumhurbaşkanlığı iktidarını, bizleri zor duruma düşürmeye çalışıyorlarsa bizim halkımız da bunun arkasında ne olduğunu çok iyi biliyor. Bunun onlara bir faydası yok, amaçlarına hizmet etmez. O yüzden biraz dürüstlük, biraz samimiyet bekliyoruz.

"BU MİSYONLARI KORUMAK BİZİM YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ"

Terör örgütlerinin sinsi gündemine hizmet etmemeleri gerektiğini söyledik dün. Bu mesajı verdik. Aynı zamanda, DAEŞ ve PKK dahil tüm terör örgütleriyle biz mücadele ediyoruz. Yabancı terör örgütü savaşçılarla en çok mücadele eden ülke biziz. Diğer taraftan, Kur'an yakma, bu hadsizlikten sonra özellikle bazı ülkelerin misyonlarına yönelik güvenlik tedbirlerimizi de İçişleri Bakanlığımız arttırdı. Biz zaten tedbirler alıyoruz. Bu konuda hassasız. Çünkü bizim yükümlülüğümüz bu misyonları korumak.

Ama bu hadiseyle hiç ilgisi olmayan bazı ülkeler de görüyoruz, Avrupa ülkeleri. Onlar da kapatıyorlar. Bazı ülkelerin diğer ülkelere bu kapatma eylemine 'siz de katılın' dediğini de biliyoruz.

Hangi açıdan bakarsanız bakın, bu açıklamalar ve kapatma eylemleri maksatlıdır. Biz de gerekli uyarıları yaptık. Bundan sonra eğer somut bilgi ve belge paylaşmadan bu tür yöntemlere giderlerse, bizim de ilave bunlara yönelik atacağımız adımlar olacaktır. Bu mesajı da kendilerine dün verdik."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Başkonsolosluklarını Kapatan Avrupa Ülkelerine: ''türkiye'de Terör Tehdidi Var' İmajı Vermek İstiyorlarsa, Bu Dostluğa da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement