Mevlüt Uysal, Zorunlu Nüfus Mübadelesi'nin 96. Yılı Anısına Düzenlenen Geceye Katıldı - Son Dakika
Güncel

Mevlüt Uysal, Zorunlu Nüfus Mübadelesi'nin 96. Yılı Anısına Düzenlenen Geceye Katıldı

Mevlüt Uysal, Zorunlu Nüfus Mübadelesi\'nin 96. Yılı Anısına Düzenlenen Geceye Katıldı

– İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Zorunlu Nüfus Mübadelesi'nin 96. yılı anısına düzenlenen geceye katıldı.

22.02.2019 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal,  Zorunlu Nüfus Mübadelesi'nin 96. yılı anısına düzenlenen geceye katıldı.

Büyükçekmece'de bir otelde, Zorunlu Nüfus Mübadelesi'nin 96. yılı anısına Lozan Mübadele Derneği'nin düzenlediği geceye Mevlüt Uysal'da katıldı. Yoğun katılımın olduğu gecede Mevlüt Uysal, konuşma gerçekleştirdi.

"HER ZAMAN BİRBİRİMİZLE GURUR DUYDUK"

Mübadillerin hayat hikayelerini bildiklerini ve o dönemde yaşanan sıkıntıları çözmek adına ve o insanları Türkiye'ye getirme adına mücadele verildiğini ifade eden Başkan Mevlüt Uysal, "Geçmişimize baktığımız zaman aynı aileden, aynı akrabadan... Osmanlı dağıldıktan sonra da yine devletine ve Anadolu'ya sahip çıkmışız. Her zaman birbirimizle gurur duyduk ve gurur duymaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"ATALARININ DOĞDUĞU YERLERİ GÖRMELERİ ADINA GİRİŞİMDE BULUNULABİLİR"

Lozan Mübadele Derneği Başkanı Şule Kocaman'ın, "Atalarımızın doğduğu yere hep beraber gitmek istiyoruz" şeklindeki isteğine Başkan Uysal, şöyle karşılık verdi:

"Geçmişte Başakşehir'de yaşayan muhacir vatandaşlarımızı her yıl 1 otobüsle memleketlerine götürüyorduk. Şimdi de burada 15 Mart'ta bir otobüsümüz gidiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alanyalı. O da mübadillerin akrabası. Buradan giden Rum vatandaşları, Avrupa Birliği pasaportu taşıdıkları için buraya rahat gelebiliyorsa, 'bizde gidebilir miyiz?' şeklinde bir girişim yapılabilir. Ben yapılabileceğini düşünüyorum. Atina'da Rumların kurduğu 'Alaiye Mahallesi' var. Onlarda zaman zaman gelir Alanya'yı ziyaret eder. Ülkemize gelen mübadillerin de gidip, atalarının doğduğu yerleri görmeleri adına girişimde bulunulabilir. Ben başkanımızın söylediği şeyleri, ben Dışişleri Başkanı'mıza ileteceğim." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlüt Uysal, Zorunlu Nüfus Mübadelesi'nin 96. Yılı Anısına Düzenlenen Geceye Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement