Mevsimlik Fındık İşçileri Kamp Alanında Konaklıyor - Son Dakika
Genel

Mevsimlik Fındık İşçileri Kamp Alanında Konaklıyor

Mevsimlik fındık işçileri kamp alanında konaklıyorZONGULDAK - Zonguldak'ta fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik işçiler ile Suriyeli mülteciler, Alaplı Mollabey kamp alanına kurdukları çadırlarda kalıyor.

20.08.2017 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevsimlik fındık işçileri kamp alanında konaklıyor

ZONGULDAK - Zonguldak'ta fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik işçiler ile Suriyeli mülteciler, Alaplı Mollabey kamp alanına kurdukları çadırlarda kalıyor. Aileler yetkililerden kendilerine elektrik ve suyu olan konaklama yerlerinin temin edilmesini talep ediyor.

Her sene Zonguldak'a fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen vatandaşlar ile ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar Alaplı ilçesinde bulunan Mollabey kamp alanına kurdukları çadırlarda kalıyor. Kamp alanında konaklayan aileler ise elektrik ve suyu olan yerlerin yapılmasını talep ediyor.

Yol kenarına çadır kuran mevsimlik işçilerden Harun Balta, "Memleketimizde tarlamız, iş yerimiz, iş imkanımız yok. Buraya gelerek fındık topluyoruz. Günlük fındık toplamak için 65 lira yevmiye ile yaz boyunca çalışıyoruz" dedi.

Suriye'den ailesi ile birlikte fındık işçiliği yapmak amacıyla ilk kez Alaplı'ya geldiğini söyleyen Mustafa Mira, ilk defa fındığı burada gördüğünü söyledi.

Mevsimlik Fındık İşçileri Kamp Alanında Konaklıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Mevsimlik Fındık İşçileri Kamp Alanında Konaklıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement