Mevsimlik İşçilerin Bayram Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Mevsimlik İşçilerin Bayram Heyecanı

Tarlalarda çalışmak için Niğde'ye gelen mevsimlik işçileri, bayram sevincini de ekmek parası kazanmak için geldikleri topraklarda yaşadı.

03.09.2017 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarlalarda çalışmak için Niğde'ye gelen mevsimlik işçileri, bayram sevincini de ekmek parası kazanmak için geldikleri topraklarda yaşadı.

Çoğunlukla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen mevsimlik tarım işçileri, bayramda evlerinden uzak olmanın hüznünü Niğdelilerin gösterdiği yakın ilgiyle aştı.

Tarım işçileri ailece geldikleri gurbette, köylülerin getirdiği kurban etleriyle hazırlanan sofralarda bayram mutluluğu yaşadı. Çamardı yolu mevkisindeki tarlalarda çalışan mevsimlik işçilerin çocukları da yoldan geçenlerle bayramlaşıp onların ikram ettiği şekerlerle bayramın tadını çıkardı.

Sazlıca Belde Belediye Başkanı Süleyman Görgülü de çadırların bulunduğu bölgeye gelerek işçilerle bayramlaşıp çocuklara harçlık dağıttı.

Görgülü, yörelerinde hasat zamanı iş gücü açığı yaşandığını, bunu mevsimlik işçilerle çözdüklerine işaret ederek, "Mevsimlik işçiler, tarım alanlarındaki iş gücü ihtiyacının yüzde 80 civarında gideriyorlar. Biz de mevsimlik işçileri her bakımdan memnun etmek durumundayız, eğer memnun edemezsek bir daha buraya gelmezler." diye konuştu.

Mevsimlik işçilerden Abdullah Ertem ise Sazlıca bölgesine 5-6 yıldır geldiklerini belirterek, yöre sakinlerinin bayramda da kendilerini yalnız bırakmadıklarını, kesilen kurban etlerini beldenin girişindeki çadırlara kadar getirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mevsimlik İşçilerin Bayram Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement