Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Şanlıurfa'da

TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, saha çalışmalarına Şanlıurfa'da başladı.

14.02.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, saha çalışmalarına Şanlıurfa'da başladı.

Geçen ay kurulan komisyon, çeşitli sivil toplum kuruluşu ve akademisyenleri dinleyip, önerilerini aldıktan sonra saha çalışmalarına geçti.

Bu kapsamda mevsimlik işçilerin yoğun olarak bulunduğu Şanlıurfa'da merkeze 90 kilometre mesafedeki Uluhan Mahallesi'ndeki işçileri çadırda ziyaret eden heyet, sohbet ettikleri işçilerin sorunlarını dinleyerek, not aldı.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, burada yaptığı açıklamada, komisyonun çok sayıda kurum ve kuruluşla işbirliği yaptığını söyledi.

Mevsimlik işçilerin yoğun bulunduğu kentleri ziyaret etmeyi planladıklarını belirten Kaçar, genel seçim dolayısıyla komisyonun çalışmalarını normal süreden daha önce bitirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Çalışmaları mart ayı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Kaçar, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 500 bin insanımız, çocuklarıyla 1 milyonu aşan nüfus, yılın değişik dönemlerinde çocukların rızkı için Türkiye'nin farklı illerine gidip çalışmak durumunda. Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler, bu önemli probleme, bu önemli toplumsal soruna, bu insanlık soruna el atma adına önemli bir irade ortaya koydu. Komisyonda bulunan tüm üyeler, bu meseleyi kendine dert edinen insanlardır. Bir aydır çalışıyoruz. Önümüzdeki mart ayı sonu itibariyle de komisyonun çalışmasını tamamlamasını planlıyoruz. Çalışmalarımızın raporunu hazırlayarak sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bütün parti liderlerine göndereceğiz. Bu Türkiye'de emeğinin korunması adına önemli bir komisyondur."

Mevsimlik tarım işçileri adına konuşan Hasan Beşdal ise komisyon ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sorunlarının çözümü için umutlandıklarını ifade etti.

Yılın belli dönemlerinde imkansızlıklar nedeniyle göç etmek zorunda kaldıklarını anlatan Beşdal, zor şartlarda gerçekleşen geçim mücadelelerinin kolaylaştırılmasını beklediklerini kaydetti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün de eşlik ettiği heyette komisyonda bulunan milletvekillerinden AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Mersin Ahmet Tevfik Uzun ile HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement