Mevzuat, Yapay Kalpli Ömer'e Uyduruldu - Son Dakika
Güncel

Mevzuat, Yapay Kalpli Ömer'e Uyduruldu

Mevzuat, Yapay Kalpli Ömer\'e Uyduruldu

'Evde eğitim' isteği, lisenin zorunlu olmaması nedeniyle mevzuata takılan lise öğrencisi 17 yaşındaki Ömer Soylu'ya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye sahip çıktı.

05.12.2011 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapay kalp takılı olduğundan okula gitmekte zorlanan, 'evde eğitim' isteği lisenin zorunlu olmaması nedeniyle mevzuata takılan lise öğrencisi 17 yaşındaki Ömer Soylu'ya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye sahip çıktı. Üye, Ömer'in eğitiminin aksamaması için öğretmen görevlendireceğini söyledi.

Ankara'da Yunus Emre Anadolu Ticaret Meslek Ticaret Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü'nde 2'nci sınıfta okuyan Ömer Soylu, kalp kaslarının çalışmaması nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Tedavi için İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılan Ömer ile birlikte ailesi, Ankara'daki evlerini bırakarak İzmir'e göç etti.

Yaklaşık 10 ay önce yapay kalp takılan Ömer, eğitiminin yarıda kalmaması için ilköğretim öğrencilerine uygulanan 'evde eğitim'in liselilere uygulanmaması yüzünden Şükrü Seher Ergil Ticaret Meslek Lisesi'nin Büro Yönetimi Bölümü'ne yazıldı. Haftanın 3 akşamı 20 kilo ağırlığındaki yapay kalp cihazı ile birlikte Çamdibi'ndeki evlerinden 1.5 kilometre uzaklıktaki okula giden Ömer, gündüzleri de derslerine destek olması için eve öğretmen istedi.

Ömer'in bu isteği karşısında annesi Hatice Soylu, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Müdürlük yetkilileri evde eğitimin ancak ilköğretim okulu öğrencilerine verildiğini, Ömer'e öğretmen gönderemeyecekleri yanıtını verdi.

ÇÖZÜM GELDİ

Kalp hastası olan ancak okuma aşkıyla dolu Ömer'in istediği çözüm, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye'den geldi. Ömer'i evinde ziyaret eden Üye, "Ömer'in okuması için elimizden geleni yapacağız. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ın onayı ile isterse okula göndereceğiz isterse de evde derslerine yardımcı olacak öğretmen görevlendireceğiz" diye konuştu. Üye, Ömer'in ilköğretim 8'inci sınıfta okuyan kardeşi Emir Aydın'ın da SBS için kursa gönderilmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye'nin yardımlarından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Ömer, "En büyük isteğim okumak. Eğitimimi devam ettirebilmek için bölümümü değiştirdim. Yeni kalbimin takılacağı ve normal okula gideceğim günü iple çekiyorum. Bu zaman içinde derslerden geri kalmayacağım için çok mutluyum. Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Hatice Soylu ise "Okula gitmek Ömer'i mutlu ediyor kendisine arkadaş buluyor. Evde derslerine yardımcı olacak öğretmene ihtiyacımız vardı o konuda da İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz bize yardımcı oldu. Ömer doktorları sayesinde hayatta, öğretmenler sayesinde de eğitimden geri kalmayacak. Çok mutluyuz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevzuat, Yapay Kalpli Ömer'e Uyduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement