Meyra'nın "Elveda" Klibi CMUSIC TV'de - Son Dakika
Güncel

Meyra'nın "Elveda" Klibi CMUSIC TV'de

Meyra\'nın "Elveda" Klibi CMUSIC TV\'de

Meyra'nın "Elveda-Adagio" isimli şarkısının klibi, dünyanın bir numaralı klasik müzik kanalı CMUSIC TV'de yayınlanıyor.

19.06.2012 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meyra'nın 2005 yılında Avrupa Müzik markasıyla çıkardığı "Başka Bir Kadın" albümünde yer alan "Elveda-Adagio" isimli şarkısının klibi, dünyanın bir numaralı klasik müzik kanalı CMUSIC TV'de yayınlanıyor.

Albinoni'nin 1600'lü yıllarda yarattığı "Adagio" adlı klasik eserini opera şan tekniğiyle Türkçe ve İtalyanca yorumlayan Meyra'nın "Elveda" isimli video klibi, CMUSIC TV'de yayınlanan ilk Türk klibi oldu.

AVRUPA MÜZİK&UNIVERSAL MUSIC İŞBİRLİĞİ TÜRKİYE'YE YENİ FIRSATLAR DOĞURMAYA BAŞLADI

Avrupa Müzik& Universal Music işbirliğinin ardından birçok müzik konferansı ve kongreye katılarak dünya müziğinin nabzını tutan Avrupa Müzik&Universal Music Genel Müdürü Cengiz Erdem; son olarak İngiltere'de gerçekleşen bir dizi toplantıda sunduğu Meyra – "Elveda" klibinin, dünya klasik müzik devlerinin kliplerini yayınlayan CMUSIC TV'de yayınlanmasını sağlayarak bir hayali gerçekleştirdi.

MEYRA'NIN KLİBİ DÜNYA KLASİK MÜZİK DEVLERİYLE AYNI KANALDA!

Meyra'nın; Andrea Bocelli, Anne Sophie Mutter, Luciano Pavarotti, Vladimir Ashkenazy, Avi Avital, Daniel Barenboim, Gustavo Dudamel, Helene Grimaud, Herbert Von, Karajan, Jan Lisiecki, Mischa Maiski gibi klasik müzik devleriyle aynı müzik kanalında yayınlanan klibinin başarısı, birçok Türk klasik müzik sanatçısının dünyada önünü açacak.

Ney, kemençe ve tanbur gibi Klasik Türk müziği enstrümanları kullanılarak uyarlanan ve bu özelliği ile doğu-batı sentezinin müzikteki en özgün yansımalarından biri olarak gösterilen "Elveda"; Meyra'nın 2 yıllık emeği sonucu ortaya çıkmıştı. Şarkı bu haliyle Universal Music'in dünya klasik müziğini yöneten İngiltere ofisi tarafından da çok beğenildi.

Kısa sürede dikkatleri üzerine toplayan şarkının video klibi Sultanahmet- Aya İrini Kilisesi'nde çekilmiş, Türkiye'de de büyük ilgi görmüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Meyra'nın 'Elveda' Klibi CMUSIC TV'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement