Meyrem Nine 85 Yaşında Okullu Oldu - Son Dakika
Güncel

Meyrem Nine 85 Yaşında Okullu Oldu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çocukken okula gidemediği için yaşamını okuma yazma bilmeden geçiren 85 yaşındaki Meyrem Hatunoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği sayesinde okuyup yazabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

31.05.2018 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çocukken okula gidemediği için yaşamını okuma yazma bilmeden geçiren 85 yaşındaki Meyrem Hatunoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği sayesinde okuyup yazabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gaziantep'in bir köyünde 1933 yılında dünyaya gelen Hatunoğlu, köylerinde okul olmadığı için öğrencilik heyecanını hiç yaşayamadı. Daha sonra Gaziantep'e taşınan Hatunoğlu, bir süre sonra Osmaniye'ye gelin gitti.

Yıllarca okuma yazma öğrenme isteği içinden hiç gitmeyen Hatunoğlu, bu dileğine 85 yaşında kavuştu.

Eşini 27 yıl önce kaybeden 7 çocuk sahibi Hatunoğlu, Türkiye çapında başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında evinin yakınlarındaki okulda kurs açıldığını öğrenince çocuklarından kendisini kaydettirmelerini istedi.

Kendisi gibi okuma yazma bilmeyen kapı komşusu 75 yaşındaki Kanimet Arıcıoğlu ile kursa yazılan Hatunoğlu, her gün bazı kesimleri yokuş olan 400 metrelik yolu üşenmeden yürüyor.

Kurs arkadaşı Arıcıoğlu ile okula baston yardımıyla gidip gelen Meyrem nine, yolda en az iki kez mola veriyor. Yürürken birbirlerine destek olan iki arkadaş, sınıfta da aynı sırayı paylaşıyor.

Kursa gelen diğer kadınlarla öğretmenini dikkatle dinleyen Meyrem Hatunoğlu, titreyen kınalı elleriyle yazı yazmakta biraz zorlansa da okuyup yazabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

"İlaçların üzerinde yazanları okuyacağım"

Meyrem Hatunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma yazma bilmeden geçen hayatında bu eksiklik nedeniyle zorluklar yaşadığını söyledi.

İçindeki okuma yazma isteğini hiç kaybetmediğini anlatan Hatunoğlu, "2 ay önce kızım, okuma yazma kurslarının açıldığını söyledi. Buradaki okulda açılıp açılmadığını sordurttum. Açıldığını öğrenince oğlumdan beni kaydettirmesini istedim." dedi.

Hatunoğlu, 85 yaşında öğrenci olmanın mutluluğunu yaşadığına vurgu yaparak, "Oğlum defterimi, kalemimi aldı. Her gün cebime de harçlık koyup okula gönderiyor. Komşumla birlikte haftada 3 gün dinlene dinlene okula gidiyoruz. O bana destek oluyor ben ona. Okulda da yan yana oturuyoruz. Evde de oğlum beni ders çalıştırıyor." diye konuştu.

Bundan sonra gittiği yerlerdeki tabelaları okuyabileceğini kaydeden Hatunoğlu, "Artık ilaçlarımı da okuyup üzerinde yazana göre alabileceğim. Evde yalnızken de bir şeyler okuyup vakit geçirebileceğim." ifadesini kullandı.

Kurs hocası Adem Gök de Meyrem ninenin okuma azminin herkese örnek olması gerektiğini belirterek, "Açılan kursumuzda 13 kursiyerimiz var. En yaşlısı Meyrem ninemiz. Haftanın 3 günü üşenmeden evinden buraya kadar yürüyerek gelir. Hiçbir dersi kaçırmaz ve bizi dikkatle dinler. 'Bu yaşta okuyup yazsam ne olacak' diyenlere en büyük örnek kendisi bence." değerlendirmesinde bulundu.

Meyrem Nine 85 Yaşında Okullu Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meyrem Nine 85 Yaşında Okullu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement