Mahalleye dadanan köpek çetesi evlerin fiyatını 60 bin lira düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Mahalleye dadanan köpek çetesi evlerin fiyatını 60 bin lira düşürdü

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Kökçüoğlu Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların başı, mahalledeki mezarlığa dadanan köpek çetesiyle dertte. Bölgede evi olan İsmail Yalçın, köpek sürüsü nedeniyle bölgenin yaşanmaz hale geldiğini ve 160 bin lira değerindeki evini 100 bin liraya elden çıkarmaya razı olduğunu söyledi.

07.05.2021 10:13  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'daki Kökçüoğlu Mahallesi sakinleri, son günlerde mahallede içerisinde türbe de bulunan mezarlığa dadanan 50'ye yakın köpek çetesi nedeniyle kabusu yaşıyor.

Şeyh Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi'nin içinde yer aldığı mezarlığın köpeklerin ablukasında olduğu ve bölgeye girmenin imkansız hale geldiği belirtildi. Mahalle sakinleri, köpeklerin önünden geçemediklerini ve saldırma vakalarının yaşandığını söyledi.

"KÖPEKLERDEN UYUYAMAZ HALE GELDİK"

Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerinden Kaya Atıcı, mahalleli olarak hayvanlarla bir sorunları olmadıklarını ancak köpeklerin gece boyunca şiddetli havlaması nedeniyle uyumakta zorluk çektiklerini anlattı. Atıcı, "70 yıldır bu mahallede oturuyorum. Bu yılki kadar da köpeklerden rahatsız olduğum bir döneme rastlamadım. Yetkililere de şikayet ettik ama bir sonuç çıkmadı. Hayvan düşmanı değiliz ama gece köpeklerin sesinden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Buna bir çare bulunmasını arz ediyoruz" dedi.

"60 BİN LİRA KADAR ZARARIM OLACAK"

Bir diğer mahalle sakini İsmail Yalçın ise evinin değerinin 160 bin TL olduğunu ancak köpekler nedeniyle 100 bin liraya alıcı çıkması durumunda satacağını söyledi. Yalçın, "Bu mahalleden ev aldığıma bin pişman oldum. Köpekler yüzünden çok mağdur olduk. Esas konu; kim bir yakınının mezarında köpeğin yatmasını ister? Başıboş köpekler mezarları kazımışlar, mezarların içinde yaşıyorlar. Mezarların içinde hep köpekler yatıyor. Evim şu anda 160 bin TL değerinde. Pandemi bitsin 90 bin TL ya da 100 bin TL verene satıp, buradan taşınacağım. Buradan gidince de bir daha bu mahallenin önünden bile geçmem" diye konuştu.

Diğer yandan başıboş köpeklerin çocuklara da saldırdığını söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerden konuya çözüm bulmasını istiyor.

Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi
Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi
Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi
Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi
Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi
Mahalleye dadanan köpek çetesi evlerin fiyatını 60 bin lira düşürdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mahalleye dadanan köpek çetesi evlerin fiyatını 60 bin lira düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ENESSON: hayvanseverler sahip çıksın vatandaş mağdur 11 0 Yanıtla
  • doğrucu davut: zararı olacakmış 2+1 eve 75000 tl isteyen var geçin bu ayakları 9 0 Yanıtla kk: gel al fethiyede 1+1 300 bine .. yerine göre konuş 1 0
  • Ankaralı: Ankara'da da Çiğdem Mahallesi böyle. Akşamları dışarı çıkmak imkansız. 6 0 Yanıtla
  • vatandaş: belediye toplayıp çine ihraç etsin ekonomiye katkı olur vatandaşta rahat gezer rahat uyur 6 0 Yanıtla
  • AZEM KARDEŞ: BELEDİYESİ İP TABİKİ HİZMET DİP 2 0 Yanıtla

Advertisement