Mezarlıkları yeşillendirme çalışması - - Son Dakika
Güncel

Mezarlıkları yeşillendirme çalışması -

Hakkari'de bir spor kulübü tarafından başlatılan çalışma kapsamında Karşıyaka Mahallesi Aile Mezarlığına 300 adet çam ağacı dikildi.

05.04.2014 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de bir spor kulübü tarafından başlatılan çalışma kapsamında Karşıyaka Mahallesi Aile Mezarlığına 300 adet çam ağacı dikildi.

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 9. Grup'ta mücadele eden Hakkari Gençler Gücü Basketbol Spor Kulübü antrenörü Mahmut Şimşek ve sporcuları mezarlıkları koruma ve yeşillendirmek amacıyla bir çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında kentteki kurumlardan 300 çam fidanı temin eden sporcular, fidanları Belediye Başkan vekili Ahmet Taş ile Karşıyaka Mahallesi Aile Mezarlığında toprakla buluşturdu.

Kentteki mezarlıkları yeşillendirmeye yönelik yürütülen çalışmadan dolayı Hakkari Gençler Gücü Basketbol Spor Kulübü antrenörü Şimşek ve sporculara teşekkür eden Taş, değer yargılarının en önemli unsurlarından birinin mezarlıklar olduğunu söyledi.

Mezarlıklara önem verilmesi ve korunması gerektiğini kaydeden Taş, çalışmanın herkese örnek olması gerektiğini bildirdi.

Şimşek ise, kulüp olarak sadece sahada çocuklara basketbol öğrenmekle kalmayıp Hakkari'de insanların mezarlıklara sahip çıkarak koruması konusunda farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Orman İşletme Müdürlüğü'nden 300 çam fidanı temin ettiklerini ifade eden Şimşek, "Sporcularımızla yeşil bir alan oluşturuyoruz. Bizden sonraki insanların mezarlıklarımıza sahip olabileceği düşüncesiyle böyle bir projeyi gerçekleştirdik. İnşallah bizden sonraki nesiller de bu geleneği sürdürür. Her sporcumuz diktiği fidana kendi ismini verdi" diye konuştu.

Mezarlıkları yeşillendirme çalışması -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mezarlıkları yeşillendirme çalışması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement