Mezopotamya'dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi" - Son Dakika
Güncel

Mezopotamya'dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi"

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresince yürütülen "Mezopotamya'dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi" kapsamında 80 öğrenci 6 ülkeyi gezdi.

09.01.2019 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresince yürütülen " Mezopotamya'dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi" kapsamında 80 öğrenci 6 ülkeyi gezdi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman yaptığı açıklamada, gençlerin proje doğrultusunda farklı ülkelerin kültürel, ekonomik ve siyasi yapılarını tanıma fırsatını bulduğunu belirtti.

Gençlik Merkezi bünyesindeki Dış Politika Okulunda eğitim alan 360 gençten başarılı olan 80'inin yurt dışına gittiğini dile getiren Yaman, şunları kaydetti:

"Projeyle Asya, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Masası olarak 4 grup oluşturuldu. 12 hafta boyunca Dış Politika Atölyesi hocalarının belirlediği 3 ana kaynak ile sunum, ödev, dilsiz harita çalışması yapılıp öğrencilere araştırma yöntem ve teknikleri kapsamında makale yazım eğitimi verildi. Program sonunda başarılı 80 öğrenciden 23'ü Rusya'ya, 25'i Almanya, Hollanda ve Belçika'ya, 15'i Fas'a, 17'si Katar'a gitti."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mezopotamya'dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement