Mezunlar ve Öğrenciler Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yaşam

Mezunlar ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

Mezunlar ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Anadolu Bahar Buluşmaları'nın altıncısı gerçekleştirildi.

29.04.2019 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Anadolu Bahar Buluşmaları'nın altıncısı gerçekleştirildi.

Etkinlik, Kongre Merkezi Salon Anadolu'da gerçekleştirilen açılış oturumu ile başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü eski mezunları Ceyda Koç, Burak Şentürk, Mathilde Wolf, Ali Can Baytok, Volkan Dalkılıç ve Ezgi Iraz Midilli katıldı. Mezunlar öğrencilere mesleki deneyimlerinden bahsetti ve onlara çeşitli öğütler verdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Rahmi Atalay, "Bir grafik kuramcısı der ki, 'Kağıt üzerindeki siyah işaretlerle dünyanın öbür ucundaki bir insanla iletişim kurabiliyor olabilmem, saf bir büyüdür. Konuşmak, yazmak, yazdıklarını basmak ve yayınlamak fikir transferinin biçimleridir ve insan uygarlığının temelinde de neredeyse bu iletim evresi bulunmaktadır.' Bu büyülü mesleği icra edecek öğrencileri yetiştirmek için 1985 yılında kurulan grafik bölümü, tasarım camiasına 654 mezun verdi. Ben kurulduğu günden bu güne kadar burada çalışan tüm meslektaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Sonuç olarak iyi tasarım iyi niyettir, iyi niyet olduktan sonra bizim yapamayacağımız hiçbir şey yoktur" dedi.

Organizasyon sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selcan Baranseli ise, "Bahar buluşmalarını ilk düzenlediğimiz zaman bir amacımız vardı. Bu amaç, hem mezunlarımızla profesyonellerimizi bir araya getirmek, hem de öğrencilerimizle mezunlarımızın henüz mezun olmadan tanışmalarını sağlamaktı. Bu yıl ilk halkayı tamamladık. Çünkü burada ilk yıl dördüncü sınıf öğrencisi olarak oturan Ali Can, bu yıl bizimle 6 yıllık deneyimlerini paylaşmaya geldi. O buluşmalar sırasında yine bizim bir mezunumuz ile tanıştı, profesyonel hayata atıldı. Bahar buluşmalarına başladığımız yıldaki öğrencimizin şimdi konuğumuz olması sebebiyle bizim için bu yılın ayrıca bir duygusal önemi var" diye konuştu.

Etkinliğin açılış konuşmalarının ardından konuklar, mesleki hayatları hakkındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Mezunlar ve Öğrenciler Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement