Mgk Bildirisinden: Musul Başkonsolosluğumuz Personeli ile Türkmen Soydaşlarımızın Durumları... - Son Dakika
Güncel

Mgk Bildirisinden: Musul Başkonsolosluğumuz Personeli ile Türkmen Soydaşlarımızın Durumları...

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK), ardından yayımlanan bildiride, Irak'ta devam eden ve son günlerde yoğunlaşan çatışmaların Türkiye ve bölgeye yansımalarının müzakere edildiği kaydedilirken, "Barış ortamının tesisi için Irak halkına ve yeni hükümet kurma çalışmalarına desteğimizin devam edeceği ifade edilmiştir.

13.08.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK), ardından yayımlanan bildiride, Irak'ta devam eden ve son günlerde yoğunlaşan çatışmaların Türkiye ve bölgeye yansımalarının müzakere edildiği kaydedilirken, "Barış ortamının tesisi için Irak halkına ve yeni hükümet kurma çalışmalarına desteğimizin devam edeceği ifade edilmiştir. Bu ülkede tutulmakta olan Musul başkonsolosluğumuz personeli ile Türkmen soydaşlarımızın durumları değerlendirilmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplanan Ağustos ayı Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından bir bildiri yayımlandı. Çankaya Köşkü'nde yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren toplantıya Cumhurbaşkanı Gül son kez başkanlık etti, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da son kez "Başbakan" sıfatıyla bu toplantıya katıldı. Toplantıya ayrıca görevini 30 Ağustos'ta, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'a devredecek olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük de son kez katıldı.

Bildiride, halkın güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü belirtilerek, "Alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirler gözden geçirilmiştir. Devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımaları da değerlendirilmiştir. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmiş olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir" denildi.

-"IRAK'TAKİ ÇATIŞMALAR VE YANSIMALARI MÜZAKERE EDİLMİŞTİR"-

Bildiride, Irak'ta devam eden ve son günlerde yoğunlaşan çatışmaların Türkiye ve bölgeye yansımalarının müzakere edildiği kaydedilirken, "Barış ortamının tesisi için Irak halkına ve yeni hükümet kurma çalışmalarına desteğimizin devam edeceği ifade edilmiştir. Bu ülkede tutulmakta olan Musul başkonsolosluğumuz personeli ile Türkmen soydaşlarımızın durumları değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

-ISRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI VE ATEŞKES SÜRECİ-

Bildiride, Suriye'de devam eden çatışma ortamının Irak'taki olaylarla bağlantılı olarak bölgenin güvenlik ve istikrarına yönelik etkilerinin ele alındığı kaydedilirken, " İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonları görüşülmüş, meydana gelen ağır can kayıplarından duyulan derin üzüntü dile getirilmiştir. Bölgede sürdürülebilir bir ateşkesin, Gazze için uygulanan kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla mümkün olabileceği belirtilmiştir. Ayrıca Gazze'ye yönelik insanı yardımlarımızın artırılarak devam edeceği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

-GÜL'ÜN VEDASI-

Bildiride son olarak, "Sayın Cumhurbaşkanı bugün son defa başkanlık yaptığı Milli Güvenlik Kurulu'nun Anayasa ve kanunla verilen göreve uygun olarak devletimizin güvenliğine yaptığı katkıları takdirle karşıladığını belirtmiş ve kurul üyelerine veda etmiştir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mgk Bildirisinden: Musul Başkonsolosluğumuz Personeli ile Türkmen Soydaşlarımızın Durumları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement