MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: Fenerbahçe-Başakşehir Maçı Tekrar Edilemez - Son Dakika
Spor

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: Fenerbahçe-Başakşehir Maçı Tekrar Edilemez

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, "VAR devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. Maçın tekrar edilmesi gibi bir durum yok." dedi.

08.10.2018 17:46  Güncelleme: 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu gündemi değerlendirdi. Özellikle Fenerbahçe- Başakşehir maçında yaşanan pozisyonun üzerinde duran Namoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Arıza teknik bir arıza. Güç yükleyen bir sistem. VAR'da olan arkadaşlar güç kaybı olduğu için sesle birlikte görüntüler de gelmedi. 5 dakika 40 saniye gibi bir süre. Şanssızlık 5 dakika 40 saniye içinde ofsayt pozisyonu oldu. 3 boyutlu sistemde değerlendirilmesi gerekiyordu ama ses olmadığı gibi görüntü de olmadı. Yani tamamen oda kararmış durumda. Almanya'da geçen sene 4, İtalya'da geçen sezon 3 kez oldu.

"ALMANYA'DA 4 KEZ SİSTEM KOPMUŞTU"

Güç kaynağı hepsi için aynı. Merkezi olan sistemlerde serverlar var. Almanya'da 4 kez sistem tamamen kopmuştu. İspanya'da 1, Fransa'da 2 kez oldu. Teknik aksamalar onlarda da olmaktadır. İtalya ve Almanya'da geçmiş yıllara oranla daha iyi gittiğini ifade ediyorlar.

"KURAL KİTABINDA ERTELEME YOK"

IFAB'ın (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) protokolü dışında davranma hiçbir yerde yok. Bunu değiştirme imkanı yok. Oyun kuralları kitabında da böyle bir şey yok. Devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. IFAB bu tip olayların olabileceğini öngörüyor. Protokole göre maçın tekrar edilmesi gibi bir durum yok.

"KARARI HAKEM VERİR"

Zihinsel olarak hakemler herhangi bir yorgunluk olmadığını ifade ediyor. Herhangi bir sorunları yok. VAR odasında hakem maç yönetmiyor. Yardım ediyor. Sahadaki bir pozisyonda bariz bir hata yapılmışsa maçın hakemine izleme imkanı veriyor. Yorumlarda hata yapıyoruz. Protokolleri açıp net bir şekilde okumak lazım. Her türlü kararı hakem verir."

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: Fenerbahçe-Başakşehir Maçı Tekrar Edilemez

Son Dakika Spor MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: Fenerbahçe-Başakşehir Maçı Tekrar Edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • allah korkusu olsun: beşiktaşlı biri olarak o golu bile bile vermedi hakem yazıktır kul hakkıdır artık bu hakem oyunlarından bıktık dun aksamkı macımızda kartlar havada uçuştu böylemi hakemlerimiz yonetıyor macları 13 3 Yanıtla
  • tekrar edilsin: fener batsın diğerleri şampiyon olsun türk futbolu düzelir bütün sorunlarından kurtulur kesin 5 10 Yanıtla
  • bjk1903: bu durum fenerbahçenin başına gelse ne hakem kalır ne namoğlu yazık ettiler başakşehire 9 1 Yanıtla
  • var yok: way be kardesim.ne alavereler dönuyor.bakdilar olmuyor. sistem bozuk hayret be ne fenermis pardon sikebahcey mis. 5 4 Yanıtla
  • ZapatA: bu yaratıklar ile lig yine evlere şenlik.. Var sisteminin olmadığını düşünün bir de .. 7 0 Yanıtla
  • ben: doğruyu söylemek gerekirse türk hakemleri evlere şenlik futboldan soğuttular milleti 6 0 Yanıtla
  • Adalet : Gs neferi konuşmuş utanmadan 3 2 Yanıtla
  • Srkn: Dünyanın en kötü hakemleri bizde, bu kesin.Var olsaydıda izleyerek bile yanlış yapıyorlar zaten.Çünkü bilgi yok ego bol.Adamın biri formasını atıp bir süre dolaşıp maça yine dönmüştü ve hakem görmemişti.Aaaa yoksa fener maçımıydı tesadüfe bak sen. 4 1 Yanıtla
  • orhan: tesadüfe bak sistem çalışmazken fenerin rakibinin gölü geliyor 3 1 Yanıtla
  • Hacı: Eskiden VAR mı vardı.. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement