MHK'den Cüneyt Çakır'a 15 Gün Dinlendirme Cezası - Son Dakika
Spor

MHK'den Cüneyt Çakır'a 15 Gün Dinlendirme Cezası

MHK\'den Cüneyt Çakır\'a 15 Gün Dinlendirme Cezası

MHK, Trabzonspor-Galatasaray maçında bordo-mavili takımın net penaltısını vermeyen Cüneyt Çakır'ı 15 gün boyunca dinlendirme kararı aldı.

24.09.2015 10:09  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor- Galatasaray maçını yöneten Cüneyt Çakır, gözlemcisi Metin Tokat'tan 'iyi, beklenen performans' anlamına gelen 8.3 puan aldı. Ancak, Çakır'ın Galatasaraylı Denayer'in pozisyonuna penaltı vermemesini 'bariz hata' olarak değerlendiren MHK, bu notu 7.9 olarak belirledi. Şimdi hem Cüneyt Çakır hem de gözlemcisi Metin Tokat cezalandırılacak.

HACIOSMANOĞLU, ÇAKIR'I ŞİKAYET ETTİ

Hürriyet'in haberine göre; Türkiye'nin 1 numaralı hakemi Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşma, 1-0 sarı kırmızılıların galibiyetiyle sonuçlanırken, maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar, skorun da önüne geçti. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, pazartesi sabahı Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerine gidip Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na Cüneyt Çakır'ı şikayet etti. Medyada 'TFF'ye baskın' olarak değerlendirilen bu sürpriz ziyaretin ardından 2. bomba Cüneyt Çakır'a verilen performans notunda patladı.

BARİZ HATA YAPTI

Karşılaşmanın gözlemciliğini yapan Metin Tokat, Çakır'a 'iyi, beklenen peformans' anlamına gelen 8.3 not verdi. Ancak MHK yetkilileri aynı kanaatte değildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Cüneyt Çakır'ın gerçek notunun 7.9 olduğu görüşüne varıldı. 7.9'un karşılığı ise 'bariz önemli bir hata yaptı' anlamına geliyor.

DENAYER'İN POZİSYONU NOT DÜŞÜRDÜ

Cüneyt Çakır'ın puanını düşüren o 'bariz önemli hata' ise, 60. dakikada yaşanan penaltı pozisyonu. Bu dakikada, Trabzonsporlu Erkan Zengin'in Galatasaray ceza alanındaki şutunda top Jason Denayer'in eline çarpmış, hakem Cüneyt Çakır 'devam' kararı vermişti.

15 GÜN DİNLENDİRİLECEK

Verilmeyen penaltı puan düşürmekle kalmadı; hem Cüneyt Çakır'ı hem de Metin Tokat'ı yaktı. MHK, ikisini de ceza verecek. Cüneyt Çakır ve Metin Tokat'ın 15 gün süreyle dinlendirilmeleri bekleniyor.

Son Dakika Spor MHK'den Cüneyt Çakır'a 15 Gün Dinlendirme Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • ergn29ylmz: cakira 15 gun az15 mac verilmeli 160 0 Yanıtla
  • Sahtekar MHK: FIFA aciklama yapti penalti degil diye hala kafaniz basmiyormu 0 79 Yanıtla
  • aa: galatasaray maçlarına vermeyin şu hakemi mümkünse derbilerede vermeyin.fifa kokartlı diye herkes işini çok iyi yaptığını zannediyor ama alakası yok.galatasarayın tüm maçlarında gs kazanıyor.ve muhakkak hakem hatalarıyla gündemede geliyor.15 gün değil 150 gün dinlense belki düzelir 9 2 Yanıtla
  • Water: Elinizde tek hakem var Onu da harcayacak bu iş bilmez basiretsiz beceriksiz mhk .... 2 8 Yanıtla
  • imdat bilen: gayet iyi bir hakem ama ne olduysa orda bir dalgınlık oldu görmemiş olabilir yada kafası başka yerde olabilir hemen binmeyin hakeme gunluk bunları sizde yasayabiliyosunuz 1 7 Yanıtla
  • murat 07: Ya sorla ınsanı katil ediyolar ya cuneyt hıcmı sokakga cıkmıyacak hıcmı sen ınsan ıcıne cıkmıyacaksın ha sen neden adam gıbı mac yonetmıyorsun tabı bızım turkıye babadan ogla bunun babasıda boyle satın alırlardı bunuda sartın alıyolaar evdekını satman barı para ıcın allah belanısı versın 6 0 Yanıtla
  • tc baran: çakırında tokatında mazisi kötü bunlara haala hakemlik yaptırıyorlar bunları artık hakemlikten ihraç etmek lazım .. 3 2 Yanıtla
  • cilgin : 1 yil dinlendirin 4 0 Yanıtla
  • ....: bu 6s hep böyle 2 2 Yanıtla
  • nalan : yalakalık yapma MHK 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement