Mhk'nin Yeni Başkanı Yaz Semineri ile Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Mhk'nin Yeni Başkanı Yaz Semineri ile Görevine Başladı

Mhk\'nin Yeni Başkanı Yaz Semineri ile Görevine Başladı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun, 2016-2017 sezonu öncesinde A Klasman, A Klasman Yardımcı ile Süper Lig, Süper Lig Yardımcı Hakem Yaz Seminerleri bugün başladı.

03.08.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun, 2016-2017 sezonu öncesinde A Klasman, A Klasman Yardımcı ile Süper Lig, Süper Lig Yardımcı Hakem Yaz Seminerleri bugün başladı. Seminerin açılışına TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Genel Sekreter Kadir Kardaş, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile Temsilciler Kurulu ve TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı katıldı.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde 3-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek seminerde, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'nun yanı sıra Merkez Hakem Kurulu Danışmanı Roberto Rosetti, UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu Jorn West Larsen eğitimci olarak yer alacak. Seminerde MHK'nın diğer eğitimcileri de hakemlere eğitim verecek. A Klasman ve A Klasman Yardımcı hakemlerin katılacağı seminer 3 ve 6 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Süper Lig Hakem ve Süper Lig Yardımcı Hakemlerinin katılacağı seminer ise 6-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Seminerlerde; 2016-2017 Sezonu Bilgilendirmesi, Hedefler, Temel Oyun Kuralları Değişiklikleri, Maç Yönetimi, Ofsayt, Hakeme Saygı, Daha Fazla Dikkat, Daha Fazla Katkı, Elle Oynama Test Sonuçları işlenecek konular arasında yer alıyor. Seminer süresince hakemlere Oyun Kuralları Değişiklikleri, Video ve İngilizce testleri, FIFA Atletik, YO-YO, ARIET testleri, UEFA U20 Sakatlık Önleme ile Yağ Ölçümü testleri uygulanacak.

MHK BAŞKANI YUSUF NAMOĞLU: " 3. KEZ DE BENİM ŞANSIM TERÖR ÖRGÜTÜ KONUSU VARKEN GÖREVE GELDİM"

Seminer açılışında bir konuşma yapan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu şöyle dedi: "Sayın Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyem Cengiz Zülfikaroğlu, Sayın Genel Sekreterim Kadir Kardaş, Sayın Temsilciler Kurulu Başkanım Abdurrahman Arıcı, değerli yönetim kurulunda beraber görev yaptığım arkadaşlarım ve Temsilciler Kurulu ve Hakem İşleri Müdürüm Baki Şahin, değerli hakem kardeşlerim, sayın Jaap Uilenberg'den sonra beraber çalışacağımız sayın Roberto Rosetti hoşgeldiniz diyorum. Ekibimizde görev yapacak olan Danimarkalı Jorn West Larsen ile tekrar beraberiz. "Hoşgeldiniz" diyorum. Eğitim kurulundaki arkadaşlarımı da selamlıyorum. Değerli arkadaşlarım. Bir kez daha anımsatmak isterim. Benim hakemlik hayatım 22 sene sürdü. 12 sene FIFA kokartı taşıdım. 1993'te milletvekili olunca hakemlik yapmaya yaşım yetiyordu ancak devam etmenin doğru olmayacağını düşünerek hakemliğimi Fenerbahçe- Galatasaray jübile maçıyla noktalamıştım. 1993'te UEFA'dan yazı geldi ve 2003 yılına kadar gözlemcilik yaptım. 2013 sonuna kadar da UEFA maç delegesi olarak görev yaptım. Bu arada sizlerle belli bağlarım oldu. Mete Kalkavan, Özgür Yankaya gibi arkadaşlarımın hakem mentörlüğünü yaptım. Değerli arkadaşlarım 3. kez bu göreve gelmiş oluyorum. İlk kez geldiğimde Sayın Mehmet Ali Aydınlar dönemiydi. O zaman 3 Temmuz süreci vardı. 3. kez de benim şansım terör örgütü konusu varken geldim. Diyorlar ki "Sen zor görevlerin adamsın.." Yine geldik. Değerli arkadaşlar ülke olarak olağanüstü günlerden geçmekteyiz. Siz de taktir edersiniz ki 15 Temmuz'da ülkemiz bıçak sırtı bir olaydan döndü. Yani hepimizin geleceği karanlık dönemlere girmekten son anda kurtuldu. Böyle bir dönemden sonra gerek bizim camiamızda, gerekse başka camialarda bir takım çalışmalar yapıldı. Bu dönemleri hepimiz saygıyla karşılıyoruz. Bu dönemi az yaralarla atlatmış olduk. Bu Allah'ın lütfudur. Değerli arkadaşlar geçtiğimiz kurullarda görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ancak yönetmelikler 3-4 kez değişti. Bana göre yönetmelikler yılda 1 kez değişmeli. Bu yönetmeliklerin sonucu olarak sizler ayrı bir kategori olarak verilen görevle karşı karşıyasınız. Bu değişikliklerden sonra son yönetmeliği okudum. Son yönetmelikte her hakemi her maça verebiliyor muyuz diye baktım. Yönetmelik bu olanağı tanıyor. Şunu ifade etmek isterim. Evet bu kategoridesiniz. Geçmişte hatırlarsınız. Ulusal klasmandaki arkadaşları yukarılardaki maçlara vermiştik. Yeter ki sizler sahada başarılı olun. Başarılı olduğunuz sürece üst klasmanlarda görev alacaksınız. Performansı iyi olan, "Ben bunu yapabilirim" diyen, bunu bize gösteren arkadaşlar daha üst düzeydeki maçlara çıkma imkanı bulacak. Yönetmelik de buna müsaade ediyor. Ben de müsaade edeceğim. Sizlerden beklentim başarılı olmanız. Kondisyonunuz iyi olsun, performansınız iyi olsun; biz de taktir edip, görev verelim.

Günün bazı endişeli ortamından bahsettik. Sizlerden bir ricam daha var. Sosyal medyayı herkes kullanıyor. Bu sosyal medya başka şekilde size geri dönebilir. Bu mecraları çok dikkatli kullanın. Birine şaka yaparsınız başka bir yere takılır. Bütün arkadaşlarımdan sözlerine dikkat etmelerini diliyorum. Bugün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu son yıllarda sizlere maddi manevi her türlü desteği vermektedir. Bu desteklere karşılık sizden sadece başarı bekliyorlar. Sahada başarılı olmanın en önemli yolu kondisyondur. Kondisyonu iyi olmayan bir arkadaş yorulur, yorulduğu anda beyine giden kan az gider ve stres başlar. Oyuncularla ikili konuşmalar artar. Sizden ricam kondisyonuna herkes dikkat etsin. Kondisyon testlerine baktıracağım. Buna önem veriyorum. Kondisyonu iyi olan sahada iyi olur, iyi maç yönetir. Bize destek olan Sayın Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sonucunda bilgi dağarcığımızda daha yeni şeyler olacağını düşünüyorum. Hepinize iyi günler diliyorum."

TEMSİLCİLER KURULU VE TFFHGD BAŞKANI ARICI: "YUSUF NAMOĞLU'NUN TÜRK HAKEMLİĞİNİ DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞINA İNANIYORUM"

Temsilciler Kurulu ve TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı'nın konuşması ise şöyleydi: "Değerli başkanım, değerli üyeler ve değerli misafirler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepimiz aynı ailenin bireyleriyiz. Yusuf ağabeyimize ve kurumuna başarılar diliyorum. İnşallah Türk hakemliğini bulunduğu yerden daha iyi yerlere taşıyacaklarına inanıyorum. Katkılarına da teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, varolsunlar. İnşallah önümüzdeki sezonu çok iyi geçiririz. İyi bir hazırlık dönemi, iyi bir eğitim ve ondan sonra da maçlarımız iyi geçtiği zaman her şey güzel olacaktır. TFF'nin desteği malum. Yönetim kurulunun destekleri malum. Sizlerin huzurunuzda onlara çok teşekkür ediyorum. Başarılı olacağımıza da inanıyorum. Hepinize saygılar sunuyor ve başarılar diliyorum." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mhk'nin Yeni Başkanı Yaz Semineri ile Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement