MHP Adayı Aydın'dan Siyasi Partiler Yasasına Eleştiri - Son Dakika
Güncel

MHP Adayı Aydın'dan Siyasi Partiler Yasasına Eleştiri

MHP Adayı Aydın\'dan Siyasi Partiler Yasasına Eleştiri

Mhp genel başkan adaylarından Koray Aydın, siyasi partiler yasasını eleştirerek, yasanın liderlere tanıdığı hak sebebiyle, partilerin tek adam partisine döndüğünü ileri sürdü.

17.06.2016 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp genel başkan adaylarından Koray Aydın, siyasi partiler yasasını eleştirerek, yasanın liderlere tanıdığı hak sebebiyle, partilerin tek adam partisine döndüğünü ileri sürdü.

MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın Manisa'ya gelerek kendisine destek veren partililerin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Saray Düğün Salonu'ndaki iftar yemeğine Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban, eski il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

'FLU GÖRDÜKLERİMİZİN DAHA SOLUNDA OTURUYORUZ'

Koray Aydın yemek sonrası yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'de yeni bir manzara ortaya çıktığının altını çizererek, "Bugün Türkiye 1 Kasım'dan sonra daha sıkışmış, kendi içine kapanık, dünyadan izole olmuş, dertlerini ve sıkıntılarını biraz daha artırmış ülke olmuş. 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP'ye dönüp bakıp da 'halimiz nicedir' diye sorup kendi halimize bir baktığımız zaman, seçimden dördüncü parti çıktık. Şu anda Meclis'te flu gördüklerimizin daha solunda oturuyoruz. Bu durumu içine sindiremeyen binlerce, yüzbinlerce arkadaşımızın olduğunu biliyorum" dedi.

MHP'nin üst kurul delegelerinin böyle bir dönemde inisiyatif alarak duruma el koyduğunu ifade eden Aydın, "Bu dönemde Türkiye'nin bu gidişatını kabullenemeyen, içine sindiremeyen, rol almak isteyen, kendi fikriyatını bu işe lokomotif etmek isteyen MHP'nin üst kurul delegeleri böyle bir dönemde inisiyatif alarak duruma el koymuşlar ve Türk siyasi hayatında olmayan bir sürecin Türkiye'nin yaşamasına imkan, fırsat vermişlerdir. Onun için böyle bir dönemde risk alan ve götürüp elini taşın altına koyarak Türkiye'nin demokratik iklimini yeniden oluşmasına imkan ve fırsat veren bütün arkadaşlarımın adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SİYASİ PARTİLER YASASINA ELEŞTİRİ

Koray Aydın, siyasi partiler yasası nedeniyle partilerde tek adamlı parti sisteminin oluştuğunu belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye'de en büyük sıkıntılardan bir tanesi mevcut siyasi partiler yasasının parti yönetimlerine, parti liderliklerine sağladığı imkanlar ve bu imkanların onlar tarafından sınırsızca kullanılarak parti yönetmenin ve liderliğin bir liderlik suntasına dönüşmesi, paylaşmayan, bölüşmeyen bir anlayışın hakim kılınması ve bunun sonucunda da partilerin tek adam partisine dönerek kendi içinde konuşamayan duruma düşmesi, bugün Türk siyasi hayatının en büyük açmazlarından bir tanesidir."

'KARDEŞLİK ÜLKÜDAŞLIK HUKUMUZU KAYBETTİK'

"Kardeşlik ve ülküdaşlık hukukumuzu kaybettik" diyerek, partisini de eleştirirek Aydın,  "Evleneceğini bile partisinin yönetim kurulu toplantısında oylamaya sunan Alparslan Türkeş'in Milliyetçi Hareket Partisi, her türlü fikir alışverişine kapalı hale geldi. Konuşamayan, paylaşamayan, istediğini söyleyemeyen bir yapı Milliyetçi Hareket Partisi'nin var olan çok önemli değerlerinden bir tanesini de aramızdan alıp götürdü" diye konuştu.

Aydın, partisinde vazifeye sırtlanmaya talip olduğunu söyledi.

Aydın konuşmasını ardından partiler ile sohbet ettikten sonra Manisa'dan ayrıldı.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Adayı Aydın'dan Siyasi Partiler Yasasına Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement