MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması

MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması

MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Doğu Türkistan ile ilgili medyadaki haberlerin doğru olup olmadığına ilişkin, Dışişleri Bakanlığı’na ulaşan bilginin olup olmadığını sorarak, “Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı yetkililerimizin Çinli mevkidaşlarıyla yapmış olduğu her hangi bir temas var mıdır” dedi.

09.07.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Doğu Türkistan ile ilgili medyadaki haberlerin doğru olup olmadığına ilişkin, Dışişleri Bakanlığı'na ulaşan bilginin olup olmadığını sorarak, "Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı yetkililerimizin Çinli mevkidaşlarıyla yapmış olduğu her hangi bir temas var mıdır" dedi.

Parsak, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Doğu Türkistan ile ilgili soru önergesi verdiğini açıkladı. Parsak, Srebrenitsa katliamının 20. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Doğu Türkistan'daki Müslüman Türk soydaşlarının katledilmesine yönelik soru önergesi verdiğini söyledi. Parsak, bir taraftan Bosna-Hersek'teki katliamı anarken, diğer taraftan Doğu Türkistan'da yaşanan zulme ilişkin İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdiklerini kaydetti. Parsak, "Bir taraftan sosyal medyada bununla alakalı görseller paylaşılmakta, diğer taraftan bunun dezenformasyon olduğuna ilişkin kampanya yürütülmekte. Medyadaki haberlerin doğru olup olmadığına ilişkin olarak, Dışişleri Bakanlığı'nın kendisine ulaşan bilgi var mıdır, bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı yetkililerimizin Çinli mevkidaşlarıyla yapmış olduğu her hangi bir temas var mıdır? Varsa bununla ilgili elde edilen netice nedir? Dışişleri Bakanlığımızın yetkililerinin konuyu uluslararası gündeme getirmek noktasında herhangi bir girişimleri olmuş mudur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement